Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Csúcsteljesítményre lesz szükségünk” – Steve Clarke történelmet írna a skótokkal a magyarok csoportjában

„Csúcsteljesítményre lesz szükségünk” – Steve Clarke történelmet írna a skótokkal a magyarok csoportjában

MTI
Steve Clarke szövetségi kapitány szeretne történelmet írni a magyarokkal azonos csoportban szereplő skót labdarúgó-válogatottal a nyári Európa-bajnokságon.

„Ez a csapat fantasztikus számomra és Skócia számára is. Most pedig lehetősége van történelmet írni. Ehhez csúcsteljesítményre lesz szükségünk jó csapatok ellen, mindhárom csoportmérkőzésen a maximumot kell nyújtanunk” – mondta a nemzeti együttest 2019 óta irányító szakember, aki szerint ha ez sikerül, akkor a skót csapat története során először túljuthat a csoportkörön.

Clarke úgy vélte, az előző kontinensviadalon talán túl sokat vártak el a játékosoktól, ezért nem érték el a céljukat. Három éve a szigetországiak a cseh, angol, horvát hármassal szemben, egyetlen pontot szerezve búcsúztak.

„Nagyjából ugyanazzal az alapcsapattal indulunk neki az Eb-nek, így izgatottan várom, hogy mennyit fejlődtünk. Remélem, Németországban sikerül ezt megmutatnunk mindenkinek. A többségnek már van tapasztalata, így a játékosok tudják, mire számíthatnak a kontinensviadalon. Abban bízom, hogy látni fogjuk az elmúlt három évben elvégzett munka gyümölcsét” – mondta Clarke, akinek csapata szerdán kezdte meg a közvetlen felkészülést Glasgow-ban.

Skócia labdarúgó-válogatottja nyolc világ- és három Európa-bajnokságon szerepelt, de mindannyiszor a csoportkör jelentette a végállomást számára.

A skótok hétfőn Portugáliában a gibraltári csapattal, majd pénteken hazai pályán a finn együttessel játszanak barátságos mérkőzést. Az Eb-n a házigazda németekkel vívják a nyitómérkőzést június 14-én, majd öt nappal később a svájciakkal, végül június 23-án a magyarokkal csapnak össze az A csoportban.

Borítókép: EPA/MAURICE VAN STEEN

További tartalmak