Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hivatalos: Hansi Flick a Barcelona új vezetőedzője

Hivatalos: Hansi Flick a Barcelona új vezetőedzője

m4sport.hu
A Barcelona labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a folytatásbaan Hansi Flick irányítja vezetőedzőként az együttest.

 

A katalánok nem sokkal Flick kinevezése előtt bejelentették továbbá, amit már eddig is tudni lehetett, hogy a klub szerződést bontott Xavi Hernándezzel, és stábjával.

Ezt követte a német szakember bemutatása: Hansi Flick tavaly szeptemberig a német válogatottat irányította, azt megelőzően, 2019 és 2021 között pedig a Bayern Münchennél tevékenykedetett – az 59 esztendős tréner a 2019–2020-as szezonban triplázott a bajorokkal, összességében pedig hét serleget gyűjtött be az alakulattal.

A Barcelona közleménye szerint a felek 2026 nyaráig szóló szerződést kötöttek.

Xavi januárban jelentette be, hogy az idény végén távozik posztjáról, április végén azonban a klub jelezte, hogy a 44 éves edző mégis kitölti a jövő nyárig szóló szerződését.

A spanyol válogatottal játékosként világ- és kétszeres Európa-bajnok klasszis 2021 novembere óta irányította a katalán csapatot. Xavi játékosként 1998-ban debütált az első együttesben, amelyben 2015-ig szerepelt középpályás irányítóként. A Barcával 25 trófeát nyert, közte négy BL-t, nyolc spanyol bajnoki címet és három Király-kupát.

 

Borítókép: Hansi Flick (Fotó: fcbarcelona.com)

További tartalmak