Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A brazilok meglepetésre nem bírtak Costa Ricával a Copa Américán

A brazilok meglepetésre nem bírtak Costa Ricával a Copa Américán

MTI
A brazil válogatott meglepetésre csak gól nélküli döntetlent játszott Costa Ricával az Egyesült Államokban zajló labdarúgó Copa America D csoportjának hétfői első fordulójában.

 

Az inglewoodi mérkőzés a kilencszeres bajnok brazilok fölényét hozta, jóval többet birtokolták a labdát ellenfelüknél, de a befejezéseknél rendre pontatlanok voltak, amit jól mutat, hogy 19 lövésükből csak három találta el a kaput. A másik oldalon a Costa Rica-iaknak mindössze két próbálkozásuk volt, de így is egy értékes pontot szereztek.

A csoport másik találkozóján, Houstonban Kolumbia 2-1-re nyert Paraguay ellen, s ezzel vezeti a négyest. A 2001-ben győztes kolumbiaiak mindkét gólját a csapatkapitány James Rodriguez készítette elő, a csapat pedig már 24 mérkőzés óta őrzi veretlenségét. Ez volt sorozatban a kilencedik sikere, legutóbb 2022 februárjában, az argentinoktól kapott ki.

A következő fordulóban, pénteken Kolumbia Costa Ricával, Paraguay pedig Brazíliával csap össze.


Eredmények:
D csoport, 1. forduló:
Kolumbia-Paraguay 2-1 (2-0)
Brazília-Costa Rica 0-0

 

Borítókép: epa11435658 Brazil forward Rodrygo (R) reacts to just missing a shot on goal during the first half of the CONMEBOL Copa America 2024 group D soccer match between Brazil and Costa Rica, in Inglewood, California, USA, 24 June 2024. EPA/CAROLINE BREHMAN

További tartalmak