Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Félresikerült befektetés” – a Kicker szerint törökországi kölcsönszezon várhat Szalai Attilára

„Félresikerült befektetés” – a Kicker szerint törökországi kölcsönszezon várhat Szalai Attilára

m4sport.hu
A német Kicker futballszaklap szerint a csalódást keltő németországi szezon után visszatérhet Törökországba Szalai Attila.

A magyar válogatott hátvéd tavaly nyáron 12,3 millió euróért igazolt a Fenerbahcétól Hoffenheimbe, de nem tudott magának állandó játéklehetőséget kiharcolni, öt tétmérkőzésen – négy Bundesliga- és egy Német Kupa-találkozón – mindössze 333 játékpercet gyűjtött. A Hoffenheim januárban kölcsönadta őt a – Sallai Rolandot is foglalkoztató – Freiburgnak, azonban itt is összesen csak 101 percet töltött a pályán tavasszal, az idény utolsó hazai mérkőzésén el is köszöntek tőle.

Szalai Attila szerződése 2027-ig szól a Hoffenheimnél, a Kicker szerint az eddigiek alapján „félresikerült befektetés” volt a megvásárlása, ezért egyáltalán nem biztos, hogy a magyar válogatott védő a nyári szabadságáról a TSG-hez fog visszatérni, valószínűbb, hogy törökországi kölcsönszezon vár rá, a helyi sajtó szerint ugyanis a Trabzonspor szemet vetett rá.

A német lap felhívta a figyelmet Szalai „furcsa szezonjára”, hiszen több válogatott mérkőzést játszott, mint bajnokit: a Bundesligában mindössze hétszer lépett pályára, a nemzeti csapatban tizenegyszer. Az Európa-bajnokságon kétszer jutott szóhoz: Svájc ellen kezdőként 79 percet játszott, Skócia ellen a 75. percben csereként lépett pályára.

Borítókép: Szalai Attila (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak