Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A Trabzonspor edzője szerint pénzügyi okok miatt akadt el Szalai Attila kölcsönvétele

A Trabzonspor edzője szerint pénzügyi okok miatt akadt el Szalai Attila kölcsönvétele

m4sport.hu
Abdullah Avcı, a Trabzonspor labdarúgócsapatának vezetőedzője legutóbbi nyilatkozatában arra utalt, hogy pénzügyi problémák miatt akadt el Szalai Attila lehetséges kölcsönvétele a német Hoffenheimtől.

 

Kedden Yagız Sabuncuoglu török átigazolási guru számolt be arról, miszerint szóban Szalai Attila, valamint a Hoffenheim is megállapodott a Trabzonsporral, melynek értelmében a magyar válogatott védő a 2024–2025-ös szezonra kölcsönben visszatér Törökországba – igen ám, de néhány órával később Sabuncuoglu már arról írt, hogy a transzfer mégis meghiúsulni látszik, a törökök ugyanis leállították a folyamatot.

Ezt azóta megerősítette Abdullah Avcı, a Trabzonspor vezetőedzője is, aki legutóbbi nyilatkozatában arra tett utalást, mely szerint pénzügyi problémák miatt blokkolták az ügyletet – noha a szakember nem árulta el pontosan az okokat, szavaiból arra lehet következtetni, hogy a Hoffenheim olyan összeget kért Szalai kölcsönadásáért, amit a törökök sokalltak.

„Jelenleg három futballista van képben, védőket és középpályásokat is figyelünk, kapcsolatban állunk többekkel. Szalai Attila egy olyan játékos, akit ismerünk, hiszen szerepelt már Törökországban. Érdekel is minket. Most azonban a Trabzonspor gazdasági helyzetének megfelelően járunk el, így az átigazolás leállt. Egyelőre nincs folytatása a dolognak. Hogy holnap vagy holnapután mi lesz, nem tudjuk, de jelenleg áll a transzfer” – idézi a trénert a helyi média.

A magyar válogatott hátvéd tavaly nyáron 12.3 millió euróért igazolt a Fenerbahcétól Hoffenheimbe, de nem tudott magának állandó játéklehetőséget kiharcolni, öt tétmérkőzésen – négy Bundesliga- és egy Német Kupa-találkozón – mindössze 333 játékpercet gyűjtött.

A Hoffenheim januárban kölcsönadta őt a – Sallai Rolandot is foglalkoztató – Freiburgnak, azonban itt is összesen csak 101 percet töltött a pályán tavasszal, az idény utolsó hazai mérkőzésén el is köszöntek tőle.

 

Borítókép: Köln, 2024. június 15. Szalai Attila a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország - Svájc mérkõzésen a kölni RheinEnergieStadionban 2024. június 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak