Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Portóba került át a Bajnokok Ligája idei döntője

Hivatalos: Portóba került át a Bajnokok Ligája idei döntője

m4sport.hu/MTI
Az eredetileg kijelölt Isztambul helyett Portóban rendezik a Bajnokok Ligája május 29-i döntőjét – jelentette be az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA).

A változtatásra azután került sor, hogy a brit kormány múlt pénteken szigorított a koronavírus-járvány miatti karanténszabályokon, melyek szerint a magas kockázatú, úgynevezett vörös listán szereplő országokba – például Törökországba – csak a „nyomós indokkal” megengedett az utazás, és aki visszatér egy ilyen területről, annak tíz napot szállodai karanténban kell töltenie a saját költségén.

A nemzetközi sajtó hétfőn még arról írt, a britek kérésére a londoni Wembleyben rendezhetik a Manchester City és a Chelsea összecsapását, kedden viszont felröppent a hír, hogy Lisszabon vagy Porto lesz a házigazda, ami végül igaznak bizonyult.

Mint utóbb kiderült, az UEFA a hét elején tárgyalásokat folytatott a brit kormánnyal és szövetséggel, hogy a szigetországban kerüljön sor a mérkőzésre, de a megbeszélések nem vezettek eredményre, mert a szövetség nem tudta elérni, hogy a mérkőzésre utazó újságírók és más vendégek mentesüljenek a helyi karanténkövetelmények alól.

A portugál rendezés mellett szólt, hogy az ország jelenleg Nagy-Britannia zöld listáján szerepel, illetve hogy – a teszteléseken túlmenően – nem vár kötelező karantén a beutazókra.

A találkozóra mindkét klub hat-hat ezer jegyet kap, a belépőket csütörtöktől vásárolhatják meg az angol drukkerek.

“Egy ilyen év után, amikor a szurkolók nem mehettek be a stadionokba, nem lett volna helyes, ha nem adtunk volna lehetőséget nekik, hogy a szezon legnagyobb meccsén a helyszínen láthassák kedvenceiket” – indokolta döntését az UEFA.

Isztambulnak egyébként nincs szerencséje a BL-döntőkkel az utóbbi években, hiszen tavaly is a török város lett volna a finálé helyszíne, ám a koronavírus-járvány miatt az UEFA akkor Lisszabonba helyezte át a sorozat záró szakaszát (nyolcas döntő formájában).

Borítókép: Estádio do Dragao (forrás: fcporto.pt)

További tartalmak