Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ezért nem adták meg a Ferencváros büntető után szerzett gólját a Young Boys ellen

Ezért nem adták meg a Ferencváros büntető után szerzett gólját a Young Boys ellen

m4sport.hu
A Ferencváros büntetőhöz jutott a Young Boys ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája playoffkörében, az odavágón. A 27. percben Myrto Uzuni a kapufát találta el, a kipattanó után a magyar rekordbajnok betalált, hosszas VAR-ozás után azonban az a döntés született, hogy érvénytelen a találat, és szabadrúgás jöhet kifelé.

 

Hogy miért találták szabálytalannak a zöld-fehérek találatát? A videózás után a VAR-szobában úgy látták, hogy a kipattanóra rástartoló Aissa Laidouni hátulról rácsúszott a svájciak játékosára, Christopher Martins Pereirára, így hiába pattant a labda a hazaiak kapujába, szabálytalanság miatt nem adták meg a gólt.

Hegedűs Henrik, az M4 Sport szakértője a félidőben elmondta, hogy miért kaphatott piros lapot a Young Boys játékosa, és emellé még büntetőt is az FTC.

„A 2016–2017-es szezonig volt érvényben az úgynevezett tripla büntetés, hogy a tizenhatoson belül a gólhelyzetben elkövetett szabálytalanságért jár a tizenegyes, a kiállítás, plusz az automatikus eltiltás. Ezt módosították aztán úgy, hogy a tizenhatoson belüli esetekben akkor, ha labdára irányul a mozdulat vagy a szerelési kísérlet, de véletlen a szabálytalanság, akkor az csak sárga. Viszont az olyan esetekben, mint a lerántás vagy a kezezés, ami nem irányulhat semmiképpen sem a labda megjátszására, ott fennál a büntetés, és az azonnali piros lap.”

Borítókép: www.m4sport.hu

További tartalmak