Musorujsag
Élő Eredmények
 

Peter Stöger: Nehéz elfogadni, hogy ez az álom véget ért

Peter Stöger: Nehéz elfogadni, hogy ez az álom véget ért

m4sport.hu
A Ferencváros hazai pályán is 3-2-es vereséget szenvedett a Young Boystól, így a svájci csapat kettős győzelemmel, 6-4-es összesítéssel jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe, míg a magyar bajnok az Európa-liga főtábláján szerepelhet.

A találkozó után Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője csalódott volt a kiesés miatt, de játékosai teljesítményével, hozzáállásával elégedett volt.

„Nehéz elfogadni, hogy ez az álom véget ért. Nagyon rosszul kezdődött a mérkőzés, ennél talán nem is kezdődhetett rosszabbul, de a mentalitása és a tartása a csapatnak kiváló volt, a szurkolók pedig hihetetlenül támogattak. Szerintem egy nagyon jó meccset sikerült játszanunk, de sajnos a nagyon fontos pillanatokban túl könnyű gólokat kaptunk. Ez van, az ellenfélnél minőségi játékosok voltak, akik szép gólokat szereztek. Összességében büszke vagyok, hogy így teljesített a csapat. Az első félidő sokat kivett a csapatból, a félidő után a Young Boys változtatott a játékán, ezért többet kellett védekeznünk. Sajnos nem vagyunk a Bajnokok Ligájában, de szerintem az is nagy siker, hogy az Európa-ligában folytatjuk” – értékelt a mérkőzést követően Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője.

Dibusz Dénes úgy érezte, hogy az első mérkőzéshez hasonlóan a visszavágó is állandóan hullámzó volt, véleménye szerint meglehetett volna a BL-csoportkör, kicsi hiányzott hozzá.

“Nagyon kis dolgokon múlott, nagyon sok fordulópont volt ezeken a mérkőzéseken. Hatalmas lelkierőről tett tanúbizonyságot a csapat ezen a találkozón, a korán bekapott gól után sikerült fordítanunk és végig nyomás alatt tartottuk őket az első félidőben. A második félidőben megvolt a fordulópont, a kapufáról kijött a labda, majd egyből utána a kiállítás. Egy óriási hullámvasút volt, sikerült hárítanom a tizenegyest, de talán egy beívelt labdán kívül igazi esélyünk nem volt már a gólszerzésre. Azt gondolom, hogy mindent megtettünk. Sajnáljuk, hogy nem sikerült. Kevés hiányzott hozzá, de meg kell elégednünk az Európa-ligával” –

Ryan Mmaee a zöld-fehérek vezetőedzőjéhez hasonlóan kiemelte a csapat küzdeni tudását, de azt belátja, hogy fordulás után már nem úgy alakult a játék, ahogyan azt eltervezték.

“Nagyon jó, hogy bár korán kaptunk egy gólt, sikerült fordítanunk. Ez megmutatja a csapat motivációját és, hogy erősek vagyunk a mentalitást tekintve. Az első félidőben jól teljesítettünk, a másodikban kaptunk sajnos még egy gólt a félidő elején, majd jött a piros lap és onnantól kezdve sokkal nehezebb lett a mérkőzés. Szerintem egy nagyon jó csapatunk van, természetesen meccsről-meccsre próbálunk haladni, meglátjuk meddig jutunk”

Borítókép: MTI/EPA-KEYSTONE/Alessandro Della Valle

További tartalmak

Kapcsolódó hírek