Musorujsag
Élő Eredmények
 

Elválnak Xavi és katari klubjának útjai - sajtóhír

Elválnak Xavi és katari klubjának útjai - sajtóhír

MTI
A katari futballbajnok al-Szadd SC-nél nem hosszabbítják meg vezetőedzői szerződését Xavi Hernándeznek, az FC Barcelona korábbi legendás irányító középpályásának.

Az al-Kass katari televízió jelentette, hogy a szakvezetőnek a szezon végén lejáró kontraktusát nem újítják meg, miután az együttes csoportmásodikként végezve nem jutott be az Ázsiai Bajnokok Ligája rájátszásába. A forrás szerint azzal együtt is elválnak a klub és Xavi útjai, hogy a spanyol szakvezető irányításával az arab együttes – többek között a bajnokság és az Emír Kupa megnyerése mellett – februárban a katari kupadöntőben is diadalmaskodott.

A 41 éves Xavi, aki – miután a Barcelonától elköszönt 2015-ben – 2019-ig játszott az al-Szaddban, majd a csapat edzője lett. A világ- és Európa-bajnok a Barca színeiben 1998 és 2015 között 767 alkalommal lépett pályára, s Joan Laporta, a katalán klub elnöke márciusi megválasztása előtt nem egyszer beszélt arról, hogy szeretné, ha a korábbi hazai kedvenc vezetné a Barcelonát, amelynek kispadján jelenleg a holland Ronald Koeman ül.

A katari tévé jelentéséről beszámolva a Sport katalán napilap kedden azt írta: ha Xavi csapat nélkül marad az idény végén, júniustól bármely klubhoz szerződhet, és “új kalandba kezdhet edzői karrierje során”.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Távozik az AS Roma vezetőedzője
A mostani szezon végén távozik az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő AS Roma vezetőedzői posztjáról Paulo Fonseca.
Külföldi futball