Musorujsag
Élő Eredmények
 

Magyarországon folytathatja Vida Máté

Magyarországon folytathatja Vida Máté

M4 Sport
Lélekben már lemondott a labdarúgó Európa-bajnokságon való részvételről Vida Máté, aki az idény végén, szerződése lejártával minden bizonnyal távozik a dunaszerdahelyi DAC-tól, és azt sem zárja ki, hogy Magyarországon folytatja pályafutását.

A 25 éves középpályás 2018-ban csatlakozott a szlovák bajnokságban jelenleg második helyen álló együtteshez, ebben az idényben azonban egy tavaly nyáron elszenvedett súlyos térdsérülés miatt még nem lépett pályára. A válogatott középpályás az M1-nek elmondta, Lengyelországból, Ausztriából és az Egyesült Államokból is megkeresték, utóbbi ajánlatot azonban a nagy távolság miatt visszautasította, és azt sem zárja ki, hogy hazatér.

„Nem valószínű, hogy hosszabbítani fogok. Három hete tárgyalok magyar csapattal is, külföldről három konkrét ajánlatom van – mondta a hatszoros válogatott védekező középpályás. – Ha egy éve beszélgetünk erről, akkor nem valószínű, hogy azt mondom, hogy Magyarországon folytatom, viszont egy ilyen hosszú sérülés után a mentális dolgokat is figyelembe kell venni, mert senkinek nem kívánok ilyen évet. Benne van a pakliban az is, hogy Magyarországon folytatom.”

Vida Máté öt éve az Európa-bajnokságot megelőzően az Elefántcsontpart elleni felkészülési mérkőzésen debütált a válogatottban, de végül lemaradt a tornáról. A középpályás később Marco Rossi szövetségi kapitánytól is lehetőséget kapott a nemzeti csapatban, így 2021-es Eb-kerettagságára sokáig elsőrangú célként tekintett, ám hosszúra nyúlt sérülése miatt erre már nem lát esélyt.

„A motiváció leginkább a válogatottban merült ki nálam, szerettem volna az Eb-re jó lenni, mert a 2016-osról az utolsó pillanatban lemaradtam, most pedig úgy tűnik, sérülés miatt fogok lemaradni.”

Vida Máté hozzátette, hogy klubváltása kapcsán Marco Rossi véleményét is kikérte, a dunaszerdahelyi közönségtől pedig a tervek szerint május 22-én, a szezon utolsó hazai mérkőzésén búcsúzhat el.

Borítókép: Vida Máté (Forrás: dac1904.sk)

További tartalmak