Musorujsag
Élő Eredmények

Elfogyott a türelem: a Real Madrid szabadulna Eden Hazard-tól - sajtóhír

Elfogyott a türelem: a Real Madrid szabadulna Eden Hazard-tól - sajtóhír

m4sport.hu
A Marca értesülései szerint a Real Madrid kész eladni Eden Hazard-t és várja az érdeklődő klubok ajánlatait, mindössze két évvel azután, hogy a belga támadó a csapat következő szupersztárjaként érkezett a spanyol fővárosba.

A lap hozzáteszi, nem azért került átadólistára, mert az ellenfél játékosaival nevetgélt a Chelsea ellen elvesztett Bajnokok Ligája elődöntő után. Ezért Hazard egyébként később bocsánatot kért.

A Marca úgy tudja, a Real Madrid már hetekkel ezelőtt meghozta a döntést, a belga válogatott játékos nem szerepel a jövőről alkotott terveikben.

fotó: MTI/AP/Alastair Grant

A 30 éves támadó 2019-ben 150 millió euró körüli összegért érkezett a Chelsea-től és 50 ezer szurkoló fogadta a Santiago Bernabéu stadionban, de azóta sem volt igazán jó pillanata:

rengeteg sérülés hátráltatta, mindössze 40 mérkőzésen lépett pályára, 4 gólja mellett 7 gólpassza van és csupán 5 alkalommal játszotta végig a 90 percet.

A számokból is látszik, meg sem tudta közelíteni azt a vezér szerepet, amit a szurkolók és a klub vezetői vártak tőle, a türelem pedig elfogyott.

A Real Madrid négy fordulóval a La Liga-szezon vége előtt még versenyben van a bajnoki címért, de a Marca szerint Hazard már egy kiugró teljesítménnyel sem tudja megváltoztatni státuszát.

Az elválás anyagilag nem lesz könnyű a Real Madridnak, hiszen még ki sem fizették a Chelsea-nek Hazard teljes vételárát, értéke pedig – a Transfermarkt szerint – 40 millió euróra, azaz a harmadára csökkent.

Szerződése 2024 nyarán jár le.

Borítókép: EPA/Neil Hall

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A hatékony Chelsea-módszer a BL-döntőre: rúgd ki az edzőt!
Szerda este a Real Madrid legyőzésével története során harmadszor jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe a Chelsea, a 2008-as vereség után 2012-ben magasba is emelhették a trófeát, a londoni klubok közül azóta is egyedüliként. De mi a közös a három BL-döntős szezonban? Edzőt váltottak.
Bajnokok Ligája