Musorujsag
Élő Eredmények

Klopp gratulált a világ legjobb edzőjének a bajnoki címhez

Klopp gratulált a világ legjobb edzőjének a bajnoki címhez

MTI
Jürgen Klopp, a Liverpool német trénere gratulált Josep Guardiolának, az angol labdarúgó-bajnokságot megnyerő Manchester City spanyol szakvezetőjének, akit a világ legjobb edzőjének tart.

Klopp az előző PL-idényben lett aranyérmes, míg a Manchester City bajnoki címe kedden azzal vált biztossá, hogy a második helyezett, városi rivális Manchester United hazai pályán 2-1-re kikapott a Leicester Citytől.

A Bajnokok Ligájában döntős Manchester City spanyol edzője karrierje legnehezebb sikerének nevezte a mostani bajnoki aranyérmet, utalva a világjárvány okozta nehézségekre, valamint arra, hogy csapata visszafogott kezdés után ért a csúcsra a bajnokságban, amelyben karácsonykor még csak a nyolcadik helyen állt a tabellán.

Klopp osztotta kollégája véleményét, kiemelte: az eltelt bő egy év a pandémia miatt nagyon nehéz volt az egész világ, így a futballcsapatok számára is, és „kivételesnek” nevezte, amit a City már eddig elért a szezonban. A manchesteri gárda korábban már begyűjtötte a Ligakupát.

Pep Guardiola elképesztő szezont fut a Cityvel, és még hátra van a Bajnokok Ligája-döntő (Fotó: EPA/Shaun Botterill)

„A Citynél egy hihetetlenül jó csapat, valamint a világ legjobb edzője van, ami elég jó recept. Fantasztikus szezonjuk van, nagyon jól játszanak és a védekezésük is erős. Megérdemlik a bajnoki címet, gratulálok” – mondta Klopp, aki Guardiola mellett üzent volt dortmundi játékosának, a manchesteri sikerekben főszerepet vállalt Ilkay Gündogannak is.

Klopp hangsúlyozta: szerinte egyértelműen az angol Premier League a legerősebb európai bajnokság, mert sok csapat képvisel minőséget.

A Liverpool jelenleg a hatodik a PL-ben, amelyben még négy meccset játszik a mostani idényben. A BL-részvételre már minimális az esélye, de a nemzetközi kupaindulásért is meg kell küzdenie a hajrában közvetlen riválisaival.

Borítókép: EPA/Phil Noble

További tartalmak