Musorujsag
Élő Eredmények

Bruno Fernandes megdöntötte Frank Lampard rekordját

Bruno Fernandes megdöntötte Frank Lampard rekordját

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Immáron a Manchester United portugál labdarúgója a Premier League történetének egy szezonon belül legeredményesebb középpályása.

Bár az MU csütörtökön hazai pályán 4–2-re kikapott a Liverpooltól, Fernandes eredményes volt a meccsen, így a mostani idényben 56 tétmeccsen 17 assziszt és 28 gól áll a neve mellett.

A portugál ezzel Frank Lampard rekordját döntötte meg, mint az egy PL-szezonon belül legeredményesebb középpályás, a Chelsea ikonja a 2009/10-es idényben minden sorozatot tekintve 51 meccsen 27 gólt szerzett – és 18 asszisztot is kiosztott.


Fernendes 2020 januárjában csatlakozott az MU-hoz, azóta 50 bajnokin lépett pályára és ezeken 44 gólban vállalt szerepet (26 gól, 18 assziszt), első 50 MU-s bajnokiján csak Éric Cantona (46) és Robin van Perise (45) működött közre több találatban.

Borítókép: MTI/EPA/Peter Powell

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Agüero megegyezett a Barcelonával – sajtóhír
A katalán Sport értesülései szerint megegyezett egymással az FC Barcelona és Kun Agüero, a Manchester Cityt szerződése lejártával elhagyó argentin támadó hamarosan kétéves szerződést ír alá új klubjával.
Külföldi futball