Musorujsag
Élő Eredmények

Ronaldo karnyújtásnyira a Sportingtól – sajtóhír

Ronaldo karnyújtásnyira a Sportingtól – sajtóhír

m4sport.hu | Pollák Márton
A hírek szerint Cristiano Ronaldo és a Sporting közt már a tárgyalások is megkezdődtek.

A Cuatro értesülései szerint Cristiano Ronaldo a nyáron mindenképpen távozni szeretne a Juventustól, s nem máshova, mint nevelőegyesületébe térhet vissza – legalábbis ezt ígérte a Sportingnak az ötszörös aranylabdás édesanyja a klub bajnoki partiján.

„Olaszországba megyek, hogy beszéljek vele. Meggyőzöm, hogy jövőre itt játsszon” –hangzottak Dolores Aveiro anyuka szavai, akinek valljuk be, elég nagy hatása van fia életére.

Bizonyos szempontból akár érthető is lenne a váltás, hiszen míg a lisszaboni klub bajnok lett, s így biztos Bajnokok Ligája-résztvevő, addig a Juventusnak – amely két fordulóval a Serie A vége előtt csak 5. a tabellán – nagyon kaparnia kell, hogy megcsípje a BL-indulást érő negyedik helyet.

Ronaldo egyébként azért dobbantana Torinóból (szerződése 2022-ig köti a klubhoz), mert a Porto elleni BL-búcsú után komoly kritikák kereszttüzébe került.

Ha a Juventus szemszögéből nézzük a dolgot, mivel az a terv, hogy CR BL-győzelemre vezeti őket, megbukott, még most kéne elengedni a 36 éves portugál csatárklasszist (szerződése lejárta után ingyen távozhatna), akinek piaci értékét a Transfermarkt 50 millió eurón jegyzi.

Cristiano Ronaldo iránt a többi közt a Paris Saint-Germain és a Manchester United is érdeklődik (Fotó: EPA/GABRIELE MENIS)

Ha valaki azt gondolná, Ronaldót nem tudná megfizetni a Sporting, az jól gondolja, a klub képtelen lenne állni Ronaldo Juventus által fizetett 30 millió eurós szezononkénti bérét. Igen ám, de a kiszivárgott hírek szerint a világklasszis hajlandó lemondani fizetése jelentős részéről.

Ha mindez nem lenne elég, további spekulációkra adhat okot, hogy CR nemrég nagyon komoly penthouse-t vásárolt Lisszabonban, jóllehet, kis túlzással ott, akkor is olyan ingatlant vesz, amilyet csak akar.

A hírek ellenére azért ellenérvek is van a Sportingba való visszatérés mellett: a portugál bajnokság nem tartozik a legerősebbek közé, márpedig Ronaldo még mindig topjátékos – az olasz bajnokságban 28 találatával vezeti a góllövőlistát – és mentalitásával szöges ellentétben áll, hogy ne a legmagasabb szinten teljesítsen, amíg csak bír – ezt ígérte egy korábbi interjújában is. Na meg azt, hogy elit szinten szeretné befejezni pályafutását.

Fontos továbbá, hogy szakmailag nem tűnne túl okos húzásnak egy évvel a világbajnokság előtt egy jelentősen gyengébb bajnokságba szerződnie.

Mindebből kiindulva, a Paris Saint-Germain és a Manchester United – mindkét klub érdeklődik iránta – sokkal ésszerűbb választásnak tűnik.

Borítókép: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Marco

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Agüero megegyezett a Barcelonával – sajtóhír
A katalán Sport értesülései szerint megegyezett egymással az FC Barcelona és Kun Agüero, a Manchester Cityt szerződése lejártával elhagyó argentin támadó hamarosan kétéves szerződést ír alá új klubjával.
Külföldi bajnokságok