Musorujsag
Élő Eredmények

A Werder megköszönte a vezetőedző munkáját

A Werder megköszönte a vezetőedző munkáját

MTI
Menesztette Florian Kohfeldt vezetőedzőt, és a csapatot korábban irányító Thomas Schaafot nevezte ki a helyére az élvonalbeli tagsága megőrzéséért küzdő Werder Bremen labdarúgóklub.

A brémaiak vasárnapi közlése szerint a szakembernek azért kellett távoznia, mert legutóbbi kilenc mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett a csapat, és osztályozós helyre csúszott vissza a tabellán.

Kohfeldt 2017 óta vezette az együttest, amely tavaly ugyancsak osztályozón őrizte meg Bundesliga-tagságát.

Schaaf 1999 és 2013 között irányította a Werdert, amellyel 2004-ben bajnoki címet és Német Kupa-győzelmet ünnepelhetett. A 60 éves tréner elmúlt időszakban a klub utánpótlás-akadémiájának technikai igazgatójaként dolgozott.

A 31 pontos Werder szombaton a nyolcadik Borussia Mönchengladbach ellen, hazai pályán zárja a szezont. A már bennmaradást érő 15. helyezett Bielefeldnek 32 pontja van, az utolsó előtti, biztos kieső helyen álló Kölnnek pedig 30. Előbbi a kilencedik Stuttgart otthonában játszik, utóbbi ugyanakkor a már biztos kieső, utolsó helyezett Schalkét fogadja.

Az osztályozót – ahol a Bundesliga 16. helyezettje a másodosztály harmadikjával találkozik – május 26-án és 29-én rendezik.

Borítókép: epa09201719 Florian Kohfeldt, Head Coach of SV Werder Bremen reacts during the Bundesliga match between FC Augsburg and SV Werder Bremen at WWK-Arena in Augsburg, Germany, 15 May 2021. EPA/ALEXANDER HASSENSTEIN / POOL DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.

További tartalmak