Musorujsag
Élő Eredmények

Gulácsit elengedi a Leipzig, hiába lebeg klubrekord a szemük előtt

Gulácsit elengedi a Leipzig, hiába lebeg klubrekord a szemük előtt

Kicker
A szezon során az RB Leipzig kapujából egyetlen percet sem hiányzó Gulácsi Péter nem véd a Bundesliga utolsó fordulójában: a klubja ezzel teszi lehetővé, hogy egy héttel többet pihenhessen, mielőtt csatlakozik a magyar válogatott Európa-bajnoki felkészüléséhez.

A Leipzig vasárnap azután biztosította második helyét a bajnokságban, hogy kétgólos hátrányból 2-2-t játszott a Wolfsburggal a német élvonal 33. fordulójában.

A kapuban természetesen Gulácsi állt, aki a lipcseiek össze mérkőzését végigvédte a 20/21-es évad valamennyi versenysorozatában. 47 találkozót követően azonban az Union Berlin elleni szezonzárón nem lesz ott – írta meg a Kicker –, mivel a klub extra pihenőt adott számára az Eb-felkészülés előtt. A magyar válogatott 30 fős kerettel május 24-től Ausztriába utazik tíznapos edzőtáborba.

A klub hétfői közleményében indokolja a döntést, hangsúlyozva, Gulácsi kiegyensúlyozottan jól teljesített, pedig az elmúlt évben óriási terhelést kapott, hozzátéve azt is, hogy kisebb ujjsérüléssel küzd, amit ez idő alatt kezelni tud majd.

A múlt csütörtökön a Német Kupa-döntőjét a Dortmunddal szemben elveszítő Leipzig egyébként fennállása legjobb szereplését érheti el, amennyiben győz, a szintén ezüstéremmel záródó 16/17-es kiírásban megszerzett 67 pontot írhatja felül eggyel. Gulácsi helyén a 22 éves spanyol Josep Martínez debütálhat a Bundesligában.

 

Borítókép: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

További tartalmak