Musorujsag
Élő Eredmények

Szoboszlai Dominik szerződést hosszabbított az RB Leipziggel

Szoboszlai Dominik szerződést hosszabbított az RB Leipziggel

m4sport.hu
Az RB Leipzig hivatalos honlapján jelentette be, hogy egy évvel, 2026-ig meghosszabbították a januárban igazolt Szoboszlai Dominik szerződését.


A magyar válogatott középpályást érkezése óta egy elhúzódó szeméremcsont-gyulladás hátráltatta, így még nem volt alkalma bemutatkozni új csapatában, csak a múlt héten kezdte meg az edzéseket a társakkal.

Minden bizonnyal ritkaságszámba megy, hogy egy klub úgy hosszabbítja meg egy játékos szerződését, hogy egyszer sem lépett pályára.

Szoboszlaival pont ez történt, ami jól mutatja, milyen erős a 20 éves futballistába vetett bizalom.

A hosszabbítás hírét már korábban megszellőztető Fabrizio Romano átigazolási szakértő a Twitteren azt írta, Szoboszlai hosszú távra szóló elkötelezettséget mutatott a Leipzig projektje irányában, klubja pedig plusz egy évvel jutalmazta ezt.

„Természetesen nem így képzeltem az első félévet az RB Leipzignél, hiszen tavasszal szerettem volna a pályán segíteni a csapatot, de ez sajnos nem így alakult” – idézte a játékost a lipcseiek honlapja. Hozzátette, a klub az első pillanattól kezdve minden támogatást és bizalmat megadott neki ahhoz, hogy sérüléséből sikeresen felépüljön.

„A szerződés meghosszabbítása ebben a nehéz helyzetben egy újabb erős bizonyíték arra, hogy hosszabb távon akarunk együtt dolgozni és sikereket elérni” – folytatta.

fotó: DieRotenBullen.com

Szoboszlai Dominik csütörtökön csatlakozik az Európa-bajnokságra hétfő óta közösen készülő magyar válogatott keretéhez, amely május 24-től egy héten át Ausztriában edzőtáborozik. Marco Rossi szövetségi kapitány ezt követően, június 1-én szűkíti jelenleg 30 fős, bő keretét 26-ra.

A sérülése miatt komoly meccshiánnyal küzdő Szoboszlainak ebben a 10 napban kell bizonyítani Marco Rossinak, megfelelő állapotban van és számíthat rá a torna mérkőzésein.

A magyar válogatott a címvédő Portugáliával, a világbajnok Franciaországgal és Németországgal közösen szerepel a június 11-én rajtoló Európa-bajnokság F csoportjában, első két csoportmérkőzését a Puskás Arénában játssza, a németekkel pedig a müncheni Allianz Arénában.

A franciák kedden, a németek szerdán hirdették ki keretüket az Eb-re.

Borítókép: RB Leipzig - dierotenbullen.com

További tartalmak

Kapcsolódó hírek