Musorujsag
Élő Eredmények

Pár héttel a rajt előtt Argentína társrendező nélkül maradt a Copa lebonyolítására

Pár héttel a rajt előtt Argentína társrendező nélkül maradt a Copa lebonyolítására

mti
Kolumbia nem rendez mérkőzéseket a június 13-án kezdődő labdarúgó Copa Americán, miután a dél-amerikai konföderáció (CONMEBOL) elutasította az ország kormányzatának azt a kérését, hogy halasszák novemberre a tornát.

„A nemzetközi versenynaptár, valamint az esemény logisztikai háttere nem teszi lehetővé, hogy őszre tegyük át a Copa Americát” – indokolta a döntést a CONMEBOL, hozzátéve, hogy a tornát biztosan megrendezik, az eredetileg Kolumbiába tervezett meccsek új helyszíneit pedig a következő napokban jelölik ki.

A koronavírus-járvány miatt tavalyról idénre halasztott Copa America novemberi megrendezése mellett azzal kampányoltak a kolumbiaiak, hogy remélhetőleg akkor már több nézőt tudnának beengedni a stadionokba. Áprilisban Kolumbia sportminisztere, Ernesto Lucena Barrero még arról beszélt, hogy a rendezés biztosabb, mint valaha, azonban csak zárt kapuk mögött tudnak otthont adni az összecsapásoknak.

Alberto Fernandez, a társrendező Argentína elnöke legutóbb egy rádiós interjúban úgy fogalmazott, gondolkodnak az önálló rendezésen, ha a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi.

A tavalyról elhalasztott 47. Copa America nyitómeccsét június 13-án Argentína és Chile játssza Buenos Airesben, a döntőt pedig július 10-én a kolumbiai Barranquillában rendezték volna. A tornán ezúttal csak dél-amerikai válogatottak vesznek részt, mert a meghívott Ausztrália és Katar lemondta a szereplést.

Borítókép: EPA/Raul Martinez

További tartalmak