Musorujsag
Élő Eredmények

Megtámadták Gdanskban az Európa-ligára érkező manchesteri szurkolókat

Megtámadták Gdanskban az Európa-ligára érkező manchesteri szurkolókat

MTI
A Manchester United-szurkolók egy csoportját megtámadták Gdanskban, a labdarúgó Európa-liga szerdai döntőjének helyszínén.

 

A Gazeta Wyborcza című lap beszámolója szerint – amelyet szerdán megerősített az angol klub is – mintegy 20-30 fős csoportot ért támadás még kedden egy étterem teraszán. Szemtanúk szerint a randalírozók a helyi csapat, a Lechia Gdansk nevét kiabálták. A rendőrség vizsgálja a rendelkezésre álló felvételeket, és ezek alapján készül lépéseket tenni. Egyelőre nem érkezett jelentés súlyos sérültről.

A gdanski rendőrség szóvivője, Michal Sienkiewicz elmondta: a támadás nem percek, hanem másodpercek alatt zajlott le, és az elkövetők még a rendőrök megérkezése előtt szétszéledtek. Hozzátette: a rendelkezésükre álló információknak köszönhetően a rendbontók előállítása „csupán idő kérdése”.

Aleksandra Dulkiewicz polgármester közösségi oldalán elítélte a támadást, egyben azt írta, hogy a Manchester United és a Villarreal szurkolói szívesen látott vendégek Gdanskban, amely egy nyitott város.

A 21 órakor kezdődő El-fináléra 9500 nézőt engednek be a gdanski stadionba. Spanyolországból és Nagy-Britanniából legalább kétezer drukker érkezett az észak-lengyelországi városba.

Borítókép: EPA/Adam Warzawa

További tartalmak