Musorujsag
Élő Eredmények

Ha megnyeri a Cityvel a BL-t, Guardiola visszatérhet Barcelonába?

Ha megnyeri a Cityvel a BL-t, Guardiola visszatérhet Barcelonába?

m4sport.hu
Angliában egyre több pletykát hallani a Manchester City menedzserének, Pep Guardiolának a távozásáról.

A pletykák alapját az szolgáltatja, hogy a Barcelona elnöke, Joan Laporta nagyon szeretné visszacsábítani Guardiolát a katalánok kispadjára. Állítólag, ha a Bajnokok Ligája döntőjében a City legyőzi a Chelsea-t, a spanyol szakember a nyáron kérni fogja, hogy elhagyhassa a klubot – írja a sport.es.

Guardiola a Manchester Cityvel megnyerte a Premier League 2020/2021-es kiírását és az elmúlt évtizedben a rengeteg pénznek köszönhető fejlődésen átment klubnál a BL-győzelem – amelyre még nem volt példa Manchester kék felében – lehet a hab a tortán.

Az 50 éves edző nemrég hosszabbította meg szerződését, amely 2023. június 30-ig köti a Cityhez, azonban egy BL-győzelem után elengedheti a vezetőség. Ha valóban távozna, akkor minden bizonnyal Barcelonában köthetne ki, ugyanis Laporta – aki 13 éve odaültette a katalán kispadra – nagyon szeretné, ha Guardiola venné át Ronald Koemantól az irányítást.

Annak ellenére, hogy a Barca klubelnöke szeretné leigazolni Guardiolát a katalán kispadra, valószínűleg nem lesz könnyű dolga, mivel a spanyol tréner korábban már elmondta, soha nem fog visszatérni egykori csapatához.

Többször olvasni lehetett arról, hogy a korábbi kiváló középpályás, Xavi lehet a befutó a katalánok edzői posztjára, Laporta azonban ezt az ötletet nem támogatja. Ha nem sikerül Guardiolát megkaparintania, ezek a nevek merülhetnek fel a Barcelonánál: Joachim Löw, Marcelo Gallardo, Bob Martínez, Thierry Henry vagy García Pimienta.

A Manchester City – Chelsea Bajnokok Ligája-döntőt élőben közvetíti május 29-én 21:00-tól az M4 Sport és az m4sport.hu.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek