Musorujsag
Élő Eredmények

„Nem tudtunk felpörögni” – Solskjaer az elveszített El-döntő után

„Nem tudtunk felpörögni” – Solskjaer az elveszített El-döntő után

m4sport.hu
Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United menedzsere csalódottan értékelt, miután csapata 1-1-es rendes játékidőt követően, tizenegyesekkel alulmaradt a VIllarreallal szemben a labdarúgó Európa-liga döntőjében, így trófea nélkül zárta az idényt.

 

Ole Gunnar Solskjaer a kidolgozott helyzetek hiányát emelte ki.

„Nem tudtunk felpörögni. Nem játszottunk annyira jól, mint amennyire jól valójában tudunk. Jól kezdtünk, de a Villarreal tulajdonképpen az első, kaput is eltaláló lövéséből betalált. Csalódott vagyok, hogy ismét pontrúgás után kaptunk gólt. Nyomtunk és próbálkoztunk, de miután egyenlítettünk, nem tudtuk dominálni a játékot és annyira kontrollálni a meccset, mint szerettük volna. Időként ilyen a labdarúgás. A Villarreal jól lezárta előttünk a területeket, nem tudtunk elegendő helyzetet kidolgozni.”

A szakember hozzátette, a vereségből tanulni kell.

„Nem most van itt az ideje, hogy arra mutogassak, mit kellett volna másként tennem, de ha trófea nélkül zársz, akkor valamit nem csináltál elég jól. Jobbnak kell lennünk, ilyen egyszerű. Erősnek kell lenni, tanulni a kudarcokból, mert tanulságosak. Azt jelentik, hogy még mindig nem jutottunk el oda, ahová szeretnénk. Nincs meg az a minőség, amire szükség lenne. Most jön a pihenés. Ki megy nyaralni, ki az Európa-bajnokságra. Egy fontos, hogy mindenki úgy térjen majd vissza, hogy fejlődni és javulni akar. Biztos vagyok benne, hogy néhány nap keserűség után mindenkiben meglesz ez az érzés, és a játékosok erősebben térnek vissza.”

Európa-liga, döntő:
Villarreal (spanyol)-Manchester United (angol) 1-1 (1-0, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel: 11-10
Gdansk, 9500 néző, v.: Clément Turpin (francia)
gólszerzők: Moreno (29.), illetve Cavani (55.)
sárga lap: Capoue (54.), Foyth (84.), illetve Bailly (82.), Cavani (113.)
Villarreal:
Rulli – Foyth (Gaspar, 88.), Albiol, Pau Torres, Pedraza (Alberto Moreno, 88.) – Parejo, Capoue (Raba, 123.), Trigueros (Moi Gomez, 77.) – Gerard Moreno, Bacca (Coquelin, 60.), Pino (Paco Alcacer, 77.)
Manchester United:
De Gea – Wan-Bissaka (Juan Mata, 123.), Lindelöf, Bailly (Tuanzebe, 116.), Shaw – Pogba (James, 116.), McTominay (Alex Telles, 123.)- Greenwood (Fred, 100.), Bruno Fernandes, Rashford – Cavani

Borítókép: EPA/Kacper Pempel / POOL

További tartalmak