Musorujsag
Élő Eredmények

Kane nélkül építi a jövő csapatát az MU - Sancho jön, egy év múlva Haaland követheti

Kane nélkül építi a jövő csapatát az MU - Sancho jön, egy év múlva Haaland követheti

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Sajtóhírek szerint a Manchester United nem költ 140 millió eurót a Tottenham csatárára, Harry Kane-re, inkább megveszi a Dortmundtól Jadon Sanchót és a következő szezonban olyan kerettel és teljesítménnyel rukkolna elő, hogy vonzóvá tegye az Old Traffordot Erling Haaland számára.

Nem zárt rossz idényt a United, amely második lett a bajnokságban, s bár a Villarreal ellen elvesztett Európa Liga-döntő adhatna okot a szomorkodásra, talán pont ez tüzelte fel a csapat menedzserét, Ole Gunnar Solskjaert, aki ahelyett, hogy elvonult volna jól megérdemelt nyári pihenőjére, már most a jövő együttesét építi.

De nem úgy, ahogy azt a legtöbben várták volna, ugyanis az Eurosport értesülései ellenére állítólag nem költenek 140 millió eurót Kane-re, inkább még most nyáron megveszik a Dortmund jobbszélsőjét, Jadon Sanchót, s hajlandóak várni egy évet csapattársára, Erling Haalandra, aki nagyon úgy fest, hogy még egy szezont marad a Ruhr-vidékieknél.

A Daily Mail úgy tudja, Solskjaer tárgyalt az MU új futballigazgatójával, John Murtough-val és arra jutottak, hogy a következő idényben is a 34 éves Edinson Cavani – akivel nemrég egy évet hosszabbított a klub – lesz az együttes első számú csatára, de mellé égető szükség lenne Sanchóra, akivel a hírek szerint már mindenben megállapodtak és 105 millió euróért költözik az Old Traffordra – a norvég tréner a 21 éves angol támadón kívül három új labdarúgót vehet a nyáron.

Nagyon úgy fest, nem Harry Kane lesz a United következő gólfelelőse (Fotó: EPA/Mike Egerton)

Solskjaer szerint a Sancho, Anthony Martial, Marcus Rashford, Mason Greenwood és Edinson Cavani (a későbbiekben Erling Haaland) ötössel a jövőben jó eséllyel szállhatnak harcba a trófeákért a Manchester Cityvel, a Liverpoollal és a Chelsea-vel.

Haaland ügyében a United malmára hajthatja a vizet, hogy a csatár és Solskajer honfitársak, a gólzsák ráadásul a Solskjaer edzette Moldéban kezdte profi pályafutását, az MU trénere és a család pedig jó viszonyt ápol egymással.

Bár a 20 esztendős labdarúgót a többi közt a Barcelona is szeretné a soraiban tudni, az angol rekordbajnok arra készül, hogy a következő szezonban olyan teljesítménnyel rukkol elő, amely vonzóvá teszi Haaland szemében.

Borítókép: EPA/SASCHA STEINBACH

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Tuchel: Talán már meg is van az új szerződésem
A Chelsea-t BL-győzelemre vezető Thomas Tuchel szerint a szombati siker minden bizonnyal szerződéshosszabbítást fog érni számára Roman Abramovics klubtulajdonosnál, akivel egyébként a finálét követő ünnepléskor találkozott először.
Bajnokok Ligája
Georgina Rodríguez egyértelmű választ adott, hol folytatja CR7
Georgina Rodríguez, Cristiano Ronaldo kedvese jelenleg Madridban tartózkodik. Az élelmes riporterek természetesen rögtön észrevették őt, és az utcán sem hagyták békén. Természetesen az izgatta őket a legjobban, a Juventusban folytatja-e pályafutását a portugál klasszis.
Külföldi futball
Tuchel késve teljesített ígérete, ami BL-győzelmet érhetett
Első ránézésre Thomas Tuchelről, a Chelsea német mesteréről azt lehetett feltételezni, hogy nem sokat ad arra, hogy öltözéke harmonikus legyen egy ilyen fontos eseményen, mint egy Bajnokok Ligája-döntő. Sötét ruházata mellé egy már-már rémségesen elütő, kifejezetten szemet szúró fehér cipőt vett fel. Mint kiderült, nem véletlenül.
Bajnokok Ligája
N’Golo Kanté a Chelsea BL-győzelmének záloga
Szombaton este a Chelsea nyerte a Bajnokok Ligáját, miután a fináléban a német Kai Havertz góljával 1-0-ra verte a Manchester Cityt az angol házidöntőben. A meccs emberének a francia N’Golo Kantét választották, akinek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a londoni Kékek a magasba emelhették a trófeát.
Bajnokok Ligája