Musorujsag
Élő Eredmények

Nem változtatnak a helyszínen, Belfastban rendezik a Chelsea-Villarreal Szuperkupa-mérkőzést

Nem változtatnak a helyszínen, Belfastban rendezik a Chelsea-Villarreal Szuperkupa-mérkőzést

MTI
Az előzetes terveknek megfelelően Belfastban rendezik meg augusztusban a labdarúgó európai Szuperkupa-mérkőzést, amelyen a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea az Európa-liga nyertesével, a Villarreallal csap majd össze.

Az észak-ír futballszövetség csütörtökön az európai szövetségre (UEFA) hivatkozva jelentette be, hogy az augusztus 11-ére kiírt találkozó helyszíne nem változik. Ezzel azokra a híresztelésekre reagáltak, amelyek szerint Isztambul kaphatja meg a meccs rendezésének jogát, egyfajta kompenzációként azért, mert a koronavírus-járvány miatt elrendelt utazási korlátozások nyomán a BL fináléját nem a török városban, hanem Portóban rendezték.

A Villarreal május végén története első komoly trófeáját nyerte, miután emlékezetes tizenegyespárbajban legyőzte a Manchester Unitedet az EL-döntőben.

A Thomas Tuchel vezetőedző és Lőw Zsolt másodedző által irányított Chelsea a BL fináléjában 1-0-ra verte a Manchester Cityt, így 2012 után második alkalommal nyert a legrangosabb európai kupasorozatban.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Vettel: Áttörés? Attól függ, mi jön most
Egyelőre nem meri kijelenteni Sebastian Vettel, hogy Monaco számára és az Aston Martin számára is áttörést hozott, de elismerte, végre van okuk az elégedettségre.
Aston Martin Cognizant Formula One Team