Musorujsag
Élő Eredmények

Szalai Ádám marad a Bundesligában

Szalai Ádám marad a Bundesligában

mainz05.de
Egy évvel meghosszabbította szerződését Szalai Ádám és a Mainz.

A 73-szoros válogatott Szalai először 2010 és 2013 között játszott Mainzban, ahova 2019-ben tért vissza. Eddig összesen 132 tétmérkőzésen 27 gólt szerzett és 14 gólpasszt adott.

Christian Heidel sportigazgató úgy fogalmazott, hogy a magyar középcsatár fontos tagja a csapatnak, és jelentős szerepet játszott abban, hogy a Mainz kiemelkedő második félévet produkált a Bundesliga legutóbbi idényében, és sikerült bennmaradnia. Hozzátette, az elmúlt évadban 18-szor bevetett magyar csatárt a pályán harcos mentalitás jellemzi, ezért minden védő számára nehéz ellenfél, az öltözőben viszont remek közösségi ember, aki segíti a fiatal játékosok beilleszkedését.

Az Eb-n épp Münchenben a német válogatott elleni csoportmeccsre készülő Szalai Ádám felidézte, hogy az előző szezonban szinte lehetetlen helyzetbe kerültek, de a kemény munka meghozta gyümölcsét, és a hihetetlen második félévüknek köszönhetően megőrizték élvonalbeli tagságukat. A következő idényben pedig szeretne hozzájárulni, hogy a szurkolók már az első mérkőzéstől örömüket leljék a teljesítményükben.

Borítókép: MTI/EPA/Sascha Steinbach

További tartalmak