Musorujsag
Élő Eredmények
×

L’Équipe: Mbappé nem hosszabbít a PSG-vel

L’Équipe: Mbappé nem hosszabbít a PSG-vel

m4sport.hu
A L’Équipe információi szerint Kylian Mbappé közölte a PSG-vel, hogy nem hosszabbítja meg 2022 nyarán lejáró szerződését a klubbal, de a hátralévő egy évet még biztosan Párizsban tölti.

Ez nem jelenti azt, hogy a következő 12 hónapban nem írhat alá új szerződést a párizsiakkal, de a jelek szerint – a Svájc elleni Eb-nyolcaddötőben sorsdöntő tizenegyest hibázó – Mbappé kivárásra játszik.

Egyrészről szeretné, ha a PSG a Bajnokok Ligájában a jelenleginél egy ambiciózusabb kerettel venné fel a versenyt a legjobbakkal. Georginio Wijnaldum, Achraf Hakimi és Gianluigi Donnarumma szerződtetése ebbe az irányba mutat, a nyáron kiderül, kikkel és mennyire erősít még a PSG.

Másrészről, tisztában van vele, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben még a leggazdagabb kluboknak is nehézséget okozhat a kivásárlása, így ha jövő nyáron ingyen távozhat, bővülhetnek az opciói, nem beszélve az aláírási pénzről és a fizetésről, amely transzferköltség hiányában jelentősen növekedhet.

Nasser Al-Khelaifi, a PSG tulajdonosa csalódott, hogy idáig jutott a helyzet Mbappé jövőjével kapcsolatban, ami akár a brazil sportigazgató, Leonardo állásába is kerülhet.

A PSG-nek tehát egy éve van meggyőzni a maradásról Mbappét, ha nem járnak sikerrel, jövő nyáron a 145 millió euróért igazolt világbajnok támadó ingyen távozhat, ami szakmailag és anyagilag is nagy kudarc lenne a klubnak.

Borítókép: fotó: EPA/IAN LANGSDON

További tartalmak