Musorujsag
Élő Eredmények

Milyen változások várhatóak a PSG-nél Sergio Ramos szerződtetésével?

Milyen változások várhatóak a PSG-nél Sergio Ramos szerződtetésével?

m4sport.hu/Marca
Gyakorlatilag már csak a bejelentésre várunk. Több neves sportportál írt arról, hogy Sergio Ramos megegyezett a francia Paris Saint-Germain vezetőségével. Tudni vélik, hogy kétéves szerződést ír alá, illetve várhatóan kevesebbet fog keresni, mint a Real Madridnál. Nézve a PSG belső védőit, felmerül a kérdés, vajon mi lehet a terve az argentin vezetőedzőnek, Mauricio Pochettinónak a spanyol csillaggal?


Tizenhat, szép emlékekkel, trófeákkal teli esztendő után a Real Madridban, új kihívás elé nézhet Sergio Ramos, aki mostanra már beverekedte magát a királyiak legendái közé. Új mez, új nyelv, új szerep. A madridiaknál minden kétséget kizáróan ő volt a vezér a pályán és azon kívül egyaránt. Érinthetetlen tagja volt a kezdő tizenegynek, a keret mozgatórugója volt. Most egy új városban, Párizsban szinte a nulláról kell kezdenie a 35 éves spanyolnak.

A nulláról, függetlenül attól, hogy amit eddig letett az asztalra, biztosítéknak tekinthető, bármilyen nagy klubhoz menjen. Márpedig a PSG mostanra egyértelműen Európa krémjéhez tartozik. Ennek ellenére kényes, kényelmetlen helyzetbe kerülhet, ugyanis posztján jelenleg két olyan játékos játszik, akik jól megértik egymást és szintén kirobbanthatatlanok a párizsi kezdőből: Marquinhos és Kimpembe.

A brazil a csapat kapitánya – ahogyan Ramos volt Madridban – és hatalmas befolyással van a keretre, a játékosok hallgatnak rá, tisztelik. A franciának is biztos helye van a kezdőben, ahogyan Didier Deschamps-nál a francia válogatottban. Ráadásul Kimpembe hazai játékos, és ugyancsak kulcsszerepe van a klub életében.

Korábban a Marca írt arról, hogy a PSG sportigazgatója, a brazil Leonardo volt az, aki felvetette Ramos megszerzésének ötletét, ő beszélt a játékosnak a klub projektjéről, ő erősítette meg Pochettinóban, hogy érdemes leigazolni a spanyolt, a kora ellenére is. Ugyanakkor azt is elmondta Ramosnak, hogy Párizsban meg kell harcolnia a helyéért. Márpedig ehhez nincs szokva a 180-szoros válogatott spanyol, ahhoz meg pláne nem, hogy két ennyire fajsúlyos riválisa legyen.

Viszont könnyedén megtörténhet az, hogy nem is kell megharcolnia a csapatba kerülésért, mert az argentin edző egyszerűen felváltja a négyvédős rendszert a mostanra egyre népszerűbbé váló háromvédős szisztémára.

Tenné ezt azért is, mert Marquinhossal és Kimpembével elégedett, Ramost pedig nagyon akarja Pochettino. Nyilván nem azért fogja leigazolni a PSG, hogy a kispadon üldögéljen.

A klub eddig igazolásai is arra engednek következtetni, hogy szisztémát vált a csapattal. A holland Wijnaldum már a párizsiaké, ahogyan már mindenhol konkrét tényként közlik a marokkói Achraf Hakimi érkezését az olasz bajnok Interből.

Az ő érkezésükkel könnyedén elképzelhető egy 3-5-2-s felállás, Ramosnak pedig biztosítva lehetne a helye. Az már csak ráadás, hogy mögötte várhatóan az AC Milan és az olasz válogatott kapusa állhat, Gianluigi Donnarumma.

Ebben az esetben a következő szezonban így nézhet ki a PSG legerősebb kezdője:

Donnarumma – Marquinhos, Ramos, Kimpembe – Hakimi, Verratti, Di Maria, Wijnaldum, Bernat – Mbappé, Neymar

Egy ilyen játékosállománnyal végképp kötelező visszaülni a trónra hazai terepen – miután a Lille letaszította -, a nemzetközi porondon pedig bátrabban lehet álmodozni.

Borítókép: Sergio Ramos (EPA/JUANJO MARTIN)

További tartalmak