Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb szélsőt vásárolhat a Wolvestól a Liverpool

Újabb szélsőt vásárolhat a Wolvestól a Liverpool

m4sport.hu
A Liverpoolhoz közeli forrás számolt be a Football Insidernek, hogy a Vörösök vezetősége felvette a kapcsolatot a Wolverhamptonnal, milyen feltételekkel vásárolhatnák meg a spanyol szélsőt, Adama Traorét.

Jürgen Klopp, a Liverpool német menedzsere szeretné a következő szezonra megerősíteni támadószekcióját, ezért a klub felvette a kapcsolatot a Wolverhampton vezetőségével, hogy tárgyalást indítson Adama Traoré megvásárlásáért. Erről egy a Vörösökhöz közeli forrás számolt be a Football Insidernek a Pool döntéséről.

A német mester egy sokoldalú támadót szeretne csapatában, aki képes mind a két szélen játszani, és a pálya közepém is sikeresen megiramodhat meg a labdával. A Liverpoolnál már az elmúlt szezonban is felmerült a 25 éves spanyol szerződtetése, de akkor – sokak meglepetésére – végül a portugál Diogo Jota tette át székhelyét Wolverhamptonból Liverpoolba.

Klopp elégedett volt a portugál válogatott játékos teljesítményével és reméli, hogy a Farkasoktól a spanyol nemzeti csapattal az Európa-bajnokságon is szereplő – összesen 14 percet játszott Szlovákia ellen – Traorét is soraiba csábíthatja.

A Wolves vezetősége márciusban bejelentette, hogy készek ajánlatokat meghallatni a spanyolért, miután a szerződés hosszabbítási tárgyalások megrekedtek. A támadónak 2023 nyarán jár le a szerződése. Sokáig jól alakultak a tárgyalások a klub és a labdarúgó között, de a járvány miatt kialakult pénzügyi helyzet megakadályozta a klubot, hogy teljesíthesse Traoré kéréseit.

Ráadásul a 2020/21-es szezonja nem sikerült a legjobban Traorénak, mert csak három-három gólt és gólpasszt jegyzett, míg előtte egy évvel hat gól mellett tizenkétszer szolgálta ki társait. Egy új kihívás jót tehetne a félelmetes fizikummal rendelkező futballistának.

Borítókép: Adama Traoré, amit éppen készül eliszkolni Alexander-Arnold mellett. (Forrás: birminghammail.co.uk)

További tartalmak