Musorujsag
Élő Eredmények

Ramos is megszólalt a Pérez-botránnyal kapcsolatban: Nagyon sajnálom

Ramos is megszólalt a Pérez-botránnyal kapcsolatban: Nagyon sajnálom

m4sport.hu/Marca
Még most is szokatlan leírni, hogy Sergio Ramos a Paris-Saint Germain labdarúgója. Tizenhat, trófeákkal, nagy diadalokkal teli esztendő után elköszönt a Real Madridtól, ráadásul a híradások szerint nem feltétlenül a legbékésebb módon.

Nem egyszeri eset a Real Madridnál Florentino Pérez regnálása alatt, hogy klublegendáktól könnyedén megválik a klub. Bőven elég Cristiano Ronaldo esetére gondolni, aki kilenc éven keresztül volt a madridiak ikonikus alakja, de az elnök nem feltétlenül ragaszkodott a portugálhoz, akiről mára elmondhatjuk, hogy klublegenda.

Ugyanez elmondható Sergio Ramosról is, aki tizenhat évig szolgálta szeretett klubját, nagy részben csapatkapitányként, amit letett az asztalra a csapat mezében, mindenképpen tiszteletet parancsoló. Szerződéshosszabbítása körül volt egy kis hozavona, hol a játékos nem engedett, hogy a klub (leginkább Florentino Pérez), aminek az lett a vége, hogy a védő Párizsban kötött ki.

Hogy végül haragban váltak el a felek vagy sem, erről pontos információk nincsenek, bár sejthető, hogy a szakítás után nem ölelték keblükre egymást.

A váltással kapcsolatban mindenesetre nagyon diplomatikus a 35 éves hátvéd, inkább előre néz, azzal sem akar foglalkozni, mi lesz, ha a PSG-t egyszer összesorsolják a Reallal.

“Egy csodálatos időszakot éltem át Madridban. Sok-sok év, amelyekből mindent elraktározok, ami szép volt. Szomorú elhagyni egy olyan otthont, ami amely annyit adott nekem. Ugyanakkor egy varázslatos házba érkeztem, ahol nagyon boldognak érzem magam. Próbálok beilleszkedni, bátran vágok a kalandba. Tetszenek a klub céljai, szeretnék továbbra is a győztes úton haladni. Azzal a reménnyel érkeztem, hogy történelmet írok, ehhez pedig a megfelelő csapathoz jöttem” – mondta Ramos.

Azzal kapcsolatban, hogy mi lesz, ha egymás ellen játszik a PSG és a Real:

“Nem akarok a távolabbi jövőbe tekinteni, csak arra gondolok, hogy a legmagasabb szintet hozzam ki magamból és a tapasztalatomat hasznossá tegyem itt. Úgy vagyok itt, hogy a nulláról kezdem, nem bajnokként érkezem. Még nem elmélkedem arról, hogy egyszer a Madriddal találkozom. Azt várom, hogy ez egy nagy év lesz. Meglátjuk, mit hoz majd. Madrid viszont mindig a szívemben fog élni” – nyilatkozta a védő.

Ahogyan korábban megírtuk, Florentino Péreznek nem csak Ronaldóval és Ramosszal akadt konfliktusa, de más klublegendákról nem túl hízelgően beszélt. A váratlan búcsú miatt kifejezetten érdekes lett volna, mi a véleménye erről a védőnek. Konkrét véleményt nem formált, de szavaiból érezni lehet, lenne mondandója:

“Az az igazság, hogy a mai napig a periférián próbálok maradni mindennek kapcsolatban, ami a Madridot vagy Florentinót érinti. Nem kezdek elméleteket gyártani. Inkább nem nyilvánítok erről véleményt, de nagyon sajnálom” – hárított a rutinos, 180-szoros spanyol válogatott futballista, aki idén már nme volt kerettag az Európa-bajnokságon.

Borítókép: Sergio Ramos (EPA/Juanjo Martin)

További tartalmak