Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Roma új kapusa örül annak, hogy végre trófeákért harcolhat

A Roma új kapusa örül annak, hogy végre trófeákért harcolhat

m4sport.hu
A portugál válogatott Rui Patricio érkezését kedden jelentette be az olasz AS Roma. Az angol Wolverhamptontól vásárolt kapus két dolog miatt örül annak, hogy a Farkasokhoz igazolt: végre olyan csapatban játszik, amely trófeákért küzdhet, illetve azért, mert José Mourinho kezei alatt dolgozhat.

Szerdán az AS Roma új kapusa, Rui Patrício arról beszélt, hogy talán annak örül a legjobban, hogy életében először együtt dolgozhat honfitársával, José Mourinhóval.

“Teljesen feldob a gondolat, hogy Mourinhóval dolgozhatok. Ez lesz az első eset, hogy együtt dolgozunk. Ő a világ egyik legjobb edzője, bármelyik játékos számára egy álom megvalósulása a kezei alatt dolgozni” – nyilatkozta Patrício.

A portugál válogatott kapust 11,5 millió euróért vásárolta a Wolvestól a Roma. Az angol csapata 2018-ban igazolt azok után, hogy 12 évet töltött el a Sportingban.

Egyik csapattal sem sikerült átütő sikereket elérnie, ezért abban bízik, hogy a Romával ez megváltozik.

“Az egyik dolog, ami meggyőzött az volt, hogy egy olyan nagy klubhoz igazolhatok, amely eséllyel küzdhet nagyobb trófeákét. Mourinho személye ráadás, mellette biztos, hogy még sokat fejlődhetek, javulhatok. Az a célom, hogy a legjobbamat nyújtsam, hogy edzéseken kiadjam magamból a maximumot a fejlődés érdekében, mert csak így válhatunk jobbá. Igaz ez a focira és a valóéletre egyaránt” -mondta a 33 éves futballista, aki egyáltalán nem érzi visszalépésnek, hogy a Premier League-ből a Serie A-ba igazolt.

“Itt is megvan a lehetőségem, hogy nagy csapatok ellen lépjek pályára, olyanokkal, amelyek ugyanúgy a Scudettóért küzdenek. Nagyon izgalmas lesz, hogy több csapat is ugyanazzal a céllal indul neki a bajnokságnak” – állította azok után, hogy az angol Farkasokkal a legjobb szezonban is csak megközelíteni tudták a PL legerősebb csapatait.

Borítókép: Rui Patricio (EPA/Philipp Guelland)

További tartalmak