Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos! Donnarumma a PSG-hez igazolt

Hivatalos! Donnarumma a PSG-hez igazolt

MTI
A vasárnap zárult labdarúgó Európa-bajnokság legjobb játékosának megválasztott olasz kapus, Gianluigi Donnarumma szerdán a Paris Saint-Germain csapatához szerződött.

A francia klub bejelentése szerint a 22 éves játékos szerződése 2026 nyaráig szól.

A nápolyi születésű Donnarumma 2013 óta az AC Milan kapusa volt, a felnőtt csapatban 243 tétmérkőzésen lépett pályára. Idén nyáron azonban lejárt a megállapodása, amelyet nem hosszabbítottak meg a felek, így a PSG ingyen szerezte meg. A válogatottban mindössze 17 évesen mutatkozott be, a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon a spanyolok elleni elődöntőben és a házigazda angolok elleni fináléban is a tizenegyespárbaj hőse volt, így a torna után megválasztották az egész mezőny legjobb játékosának.

Olasz médiaértesülések szerint a kapus fizetése szezononként 12 millió euró lesz.

Borítókép: Gianluigi Donnarumma (Fotó: PSG)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A PSG 100 milliót áldozna szélső védőkért, Donnarumma ingyen érkezett
Miután nagy meglepetésre - szégyenszemre - nem sikerült megnyerni a francia bajnokságot, a Paris Saint-Germain jelentősen átalakítja a védelmét. Ha már úgy adódott, hogy Sergio Ramost és Georginio Wijnaldumot ingyen sikerült megszerezni, a klub vezetői készek nagyobb pénzt áldozni a szélek megerősítésére.
Külföldi futball
A Roma új kapusa örül annak, hogy végre trófeákért harcolhat
A portugál válogatott Rui Patricio érkezését kedden jelentette be az olasz AS Roma. Az angol Wolverhamptontól vásárolt kapus két dolog miatt örül annak, hogy a Farkasokhoz igazolt: végre olyan csapatban játszik, amely trófeákért küzdhet, illetve azért, mert José Mourinho kezei alatt dolgozhat.
Külföldi futball