Musorujsag
Élő Eredmények

A Giggs elleni vádak: hátba rúgta feleségét és meztelenül dobta ki egy hotelszobából

A Giggs elleni vádak: hátba rúgta feleségét és meztelenül dobta ki egy hotelszobából

m4sport.hu/Marca
Az elmúlt év novemberében családon belüli agresszióval és kényszerítő magatartással vádolták meg két nővel szemben a Manchester Unitted legendáját, Ryan Giggset, A tárgyalása január 24-én lesz, Manchesterben.

A Manchester United korábbi játékosa, illetve a walesi labdarúgó-válogatott felfüggesztett szövetségi kapitánya pénteken ártatlannak vallotta magát a Manchesterben megtartott bírósági meghallgatáson az ellene felhozott vádakban, miszerint két nőt bántalmazott.

Az egyik sértett fél a vádak szerint a felesége volt, a 36 éves Kate Greville. Giggs tagadta, hogy 2017 augusztusa és 2020 között bármilyen irányító vagy kényszerítő magatartást tanúsított volna párjával szemben. A bírósági meghallgatáson a sértett arról számolt be, hogy férje hátba rúgta és meztelenül kidobta a szobából a londoni Stafford Hotelben. Ezek mellett állandó kontroll alatt tartotta, személyes e-mailjeit feltörte és elolvasta, kellemetlenkedő üzenetek neki küldött és hívásokat intézett felé, illetve közvetlen barátainak. Megtörtént, hogy Giggs a holmijait szanaszéjjel szórta akkor, amikor meg merte kérdezni, hogy volt-e kapcsolata más nővel, ahogyan akkor is kikelt magából, amikor véget akart vetni kapcsolatuknak.

Ehhez kapcsolódik egy másik vád is az ex-labdarúgóval szemben, amely szerint egyszer feleségét és annak testvérét, Emmát is megütötte Woesley Greater-i otthonában. Giggs ezt is tagadta.

A Manchester United legendás szélsője az esetekkel kapcsolatban egy nyilatkozatot is kiadott, amelyben minden feltételezést kikért magának és elutasította azokat, illetve reményét fejezte ki, hogy bemocskolt nevét sikerül majd tisztáznia.

A pénteki a második meghallgatás volt a bíróságon. Már áprilisban, az első alkalommal is hangoztatta ártatlanságát a megvádolt ex-futballista, akit Hilary Manley bírónő óvadék ellenében szabadon engedett, és a korábbi esethez hasonlóan megerősítette, hogy tilos Kate-tel és Emmával beszélgetést kezdeményeznie, ahogyan azokon a meghatározott helyeken sem jelenhet meg, ahol az említett két nő meg szokott fordulni.

Ryan Giggs büntetőjogi tárgyalása január 24-én lesz a manchesteri bíróságon, de előtte még tartanak egy harmadik meghallgatást is, október 8-án.

Borítókép: Ryan Giggs (MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak