Musorujsag
Élő Eredmények

Allegri: Ha Bonuccinak kell a kapitányi szalag, vegyen egyet

Allegri: Ha Bonuccinak kell a kapitányi szalag, vegyen egyet

m4sport.hu
Kétévnyi szünetet követően újra Massimiliano Allegri a Juventus vezetőedzője. A torinóiak korábbi sikerkovácsa megkezdte a felkészülést a csapattal, szerdán arról beszélt, hogy nála mi alapján érdemli ki valaki a csapatkapitányi szalagot.

Allegri kijelentette, hogy a Juventus csapatkapitánya – ahogyan eddig is – Giorgio Chiellini, aki az Európa-bajnokságot nyert olasz válogatottnak is a kapitánya volt, helyettese pedig az argentin Paulo Dybala.

A torinói csapat sajtótájékoztatóján felmerült a kérdés, miért nem az ugyancsak Eb-t nyert védő, Leonardo Bonucci Chiellini helyettese?

“A kapitányt és helyettesét az alapján választom ki, hogy mennyi ideje van a klubnál. Bonucci egy szezonra elment tőlünk (a 2017/18-as szezonban), így ezt a fajta folyamatosságát elveszítette saját akaratából. Szóval, Chiellini számít a legtapasztaltabbnak, őt pedig Dybala követi. Tehát, ha szeretné a kapitányi karszalagot, akkor menjen a boltba és vásároljon egyet, és hordja, miközben a haverjaival focizik. Ő teljes mértékben tisztában van azzal, hogy mi a hierarchia” – mondta mosolyogva Allegri.

Chiellini 2005-ben lett a Juventus játékosa. Bonucci 2010-ben csatlakozott a torinói klubhoz, de hét év után egy szezonra kipróbálta magát az AC Milanban. Így léphetett előrébb a rangsorban Dybala, aki 2015 óta a Zebrák játékosa.

Borítókép: Massimiliano Allegri (Fotó: EPA/DI MARCO)

További tartalmak