Musorujsag
Élő Eredmények

Kimmich dupla gázsiért hosszabbít a Bayernnel - sajtóhír

Kimmich dupla gázsiért hosszabbít a Bayernnel - sajtóhír

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Német sajtóhírek szerint a Bayern München labdarúgója, Joshua Kimmich három évvel hosszabbítja meg szerződését a bajor klubbal, amely a Bundesliga egyik legjobban kereső játékosává teszi a középpályást.

A Bild beszámolója szerint a tárgyalások lassan véget érnek és a 26 éves szűrő aláírja új szerződését.

Hogy a német rekordbajnok milyen sokra tartja Kimmichet, azt is jól mutatja, hogy amellett, hogy 2026-ig hosszabbít vele, úgy számol, hogy Manuel Neuert váltva idővel ő lesz az együttes új csapatkapitánya, s ezt busás fizetéssel honorálja.

A jelentések szerint a védőként is bevethető középpályás így az eddigi éves 10 millió euró helyett akár 20-at is hazavihet, azaz körülbelül egy szintre kerülne Neuerrel és Thomas Müllerrel – a csapat legjobban kereső játékosa a lenygel csatár, Robert Lewandowski.

Kimmich 26 éves korára már 173 német bajnoki és 53 Bajnokok Ligája-mérkőzésre tekinthet vissza, s csak a múlt szezonban 39 tétmeccsen lépett pályára, melyeken 6 gólt szerztt és 14 asszisztott adott.

A hírek szerint a Bayern egy másik belső középpályásával, Leon Goretzkával is hosszabbítana.

Borítókép: MTI/EPA/Christian Bruna

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Stöger: A mérkőzés előtt az alapokról beszéltünk
A Ferencváros hazai pályán 2–0-ra legyőzte a cseh Slavia Prahát a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében, a párharc első mérkőzésén. A mérkőzés után a magyar bajnok mestere és csapatkapitánya elégedetten értékelt.
Bajnokok Ligája