Musorujsag
Élő Eredmények
×

Eriksen újra az Ajax játékosa lehet

Eriksen újra az Ajax játékosa lehet

m4sport.hu/Telegraaf
Aki látta, soha nem felejti a pillanatot, amikor a dán Christian Eriksen összeesett a finnek ellen, válogatottja bemutatkozó mérkőzésén az Európa-bajnokságon. Azóta a középpályásnak beültettek egy szívritmus-szabályozót (pacemaker) és már jól érzi magát.

A 109-szeres dán válogatott támadó középpályás úgy érzi, kész újra pályára lépni, de az olasz szabályok szerint pacemakkerrel ezt nem teheti, ezért megkérte ügynökét, hogy járjon utána, milyen lehetőségei vannak ahhoz, hogy pályafutását folytathassa.

A holland Telegraaf szerint a megoldás a játékos számára kézenfekvő, korábbi “otthona”, a holland bajnok Ajax lehet a megoldás.

Hollandiában arról ír a média, hogy Eriksen szívesen visszatérne az amszterdamiakhoz, ráadásul a klub sem zárkózik el attól, hogy a 2008 és 2013 között náluk szereplő dán visszatérjen. A Telegraaf úgy tudja, hogy a klub orvosai már tanulmányozzák a középpályás leleteit, hogy tényleg engedélyezhető-e pályára lépése.

Eriksen olaszországi szakasza az olasz bajnok Interben felemásra sikerült, a koronavírus-járvány alatt beilleszkedése nem volt zökkenőmentes, de időben egyre nagyobb szerepet kapott a milánóiaknál. A problémát az okozza, hogy Olaszországban nem engedélyezik, hogy egy labdarúgó szívritmus-szabályozóval játsszon, így nem tehet mást a dán, minthogy országot vált.

Hollandiában akár folytathatná pályafutását, ráadásul az övé nem is lenne egyedi eset, hiszen pont az Ajaxnál játszik Daley Blind, akinek ugyancsak beültettek egy pacemakert.

Borítókép: Christian Eriksen (EPA/CARMELO IMBESI)

További tartalmak