Musorujsag
Élő Eredmények

280 millió euró a PSG keretének éves fizetése

280 millió euró a PSG keretének éves fizetése

m4sport.hu/Marca
Erre a szezonra álomcsapatot állított össze a Paris Saint-Germain vezetősége. Igazi nagyágyúkat szerződtetett a nyár folyamán, többségüket ingyen, köztük Sergio Ramost, Gianluigi Donnarummát, Georginio Wijnaldumot, kedden pedig a világ talán legjobbját, Lionel Messit. Ugyanakkor a nagy sztárok - ha a megszerzésük nem is került pénzbe - nagy gázsival járnak. Döbbenetesen naggyal!

Zseniálisan igazolt a nyári transzfer időszakban a PSG. Az Európa-bajnokság előtt talán fel sem merült a vezetőkben, hogy képesek lehetnek egy ilyen keretet összehozni, ráadásul úgy, hogy elképesztő sztárokért nem kell fizetniük korábbi klubjuknak. Szabadügynökként megszerezték a Liverpool középpályájának oszlopát, Georginio Wijnaldumot, a Real Madrid kapitányát és vezérét, Sergio Ramost, a Milan Európa-bajnok kapusát, Gianluigi Donnarummát és a Barcelona ikonját, Lionel Messit, akit sokan a labdarúgás történetének legjobb futballistájának tartanak.

Példátlan, hogy egy csapat ilyen minőségű és reputációval rendelkező labdarúgókat képes legyen egyszerre leigazolni 0 euróért. Egy ilyen csapatot persze fenn is kell tartani, amihez viszont komolyan a zsebébe kell nyúlnia a tulajdonosnak, Nasszer Al-Kelaifinak. A spanyol Marca számol be arról, hogy a teljes keret éves fizetése megközelíti a 280 millió eurót.

A párizsi klub legújabb szerzeménye, Lionel Messi lesz a csapat legjobban fizetett játékosa 40 millióval szezononként, őt a félelmetes támadótrió másik két tagja, a brazil Neymar (30 millió) és a világbajnok francia, Kylian Mbappé követi (20 millió) ezen a listán.

A következő szintet Marquinhos, Verratti, Di María, Keylor Navas, Donnarumma, Kimpembe és Mauro Icardi képviseli, őt 10-15 millió euró közötti pénzt vihetnek haza évenként. Két új szerzemény, Wijnaldum és Achraf Hakimi éppen csak kicsúszik ebből a csoportban, mindketten 9,8-at könyvelhetnek el.

Utánuk jön Leonardo Paredes és Ander Herrera 8,5 millióval, de a keretben legkevesebbet kereső – Colin Dagba – sem panaszkodhat 1,4 millió eurós bevételével. A csapat többi tagja (mint Draxler, Gueyé, Diallo, Rafinha, Bernat, Sarabia, Kehrer, Kurzawa) átlagolva körülbelül 5 millió eurós fizetésnek örülhet.

Mindent összevetve Al-Kelaifinek csillagászati kiadásokat kellett bevállalnia, hogy összehozzon egy csapatba ilyen világsztárokat, máshogy nem is lenne lehetséges ezt megoldani.

Borítókép: Párizs, 2021. augusztus 10. Lionel Messi (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

További tartalmak