Musorujsag
Élő Eredmények

A Real Madrid támad, Mbappé hétfőn nyilatkozik jövőjéről

A Real Madrid támad, Mbappé hétfőn nyilatkozik jövőjéről

m4sport.hu
Massi érkezése a Paris Saint-Germainhez komoly spekulációknak ad teret, nem kizárt, hogy még a nyári átigazolási időszakban nagy, eurómiliókat megmozgató szerződéseket eredményez.

Mielőtt robbant volna a bomba, hogy Lionel Messi a Paris Saint-Germain játékosa lehet, Kylian Mbappéról, a párizsiak támadójáról heteken keresztül azt lehetett hallani, hogy el akarja hagyni a PSG-t és a Real Madridban folytatná.

A hónap elején aztán megtörtént az, ami korábban nehezen hihetőnek tűnt: Messi könnyek között tényleg elbúcsúzott a Barcelonától, és csatlakozott a francia csapathoz. A 22 éves Mbappé helyzetét nézve a fejlemény kétélű volt. Egyfelől feltételezhető volt, azt gondolhatta, „ezt a csapatot el nem hagyom”, hisz a világ sajtója is arról cikkezett, hogy Messivel, Neymarral és vele minden idők legerősebb támadótriója formálódott a gall fővárosban, egyértelműen olyan keret formálódott, amellyel a Bajnokok Ligája trófea elhódításának gondolata nem lenne ördögtől való.

Másfelől – erről korábban a spanyol As írt -, megerősítheti eredeti elképzelését, hogy távozik Párizsból és a Ligue 1-ból. A francia világbajnok nem különösebben leplezte, hogy főszerepet szán magának a PSG-nél,de a brazil Neymar mellett ez a vágya nem igazán domborodott ki. Messi érkezése még ennél is távolabb viszi ettől az álmától, ráadásul azzal is számolnia kell, hogy az argentin és a brazil barcelonai időszakuk óta óriási cimborák.

Eddig Neymarral körülbelül egy szinten voltak, de Leoval félő számára, hogy másod- de leginkább harmadhegedűsé minősülne vissza, köszönhetően a másik kettő múltjának (és minőségének).

Erről Olaszországban a Corriere dello Sport is beszámolt, hogy Mbappé vezér akar lenni, a PSG-nél viszont ez már egyre kevésbé biztosított a számára.

Hogy erről miért pont egy olasz sportlap ír? Napvilágot látott a hír, hogy jövőre a PSG szeretné magához láncolni a Juventus portugál támadóját, Cristiano Ronaldót, megvalósítva az elképzelhetetlent, a CR7-Messi kettőst egy csapatban.

Hogy miért jövőre? Nasszer Al-Kelaifi, a PSG katari tulajdonosa kijelentette, hogy Mbappé nem eladó, szerződését kitölti – 2022 nyaráig – a párizsiaknál. Utána viszont jöhetne a helyére a luzitán gólzsák.

A fiatal francia hezitálásáról természetesen a Real Madrid is informálódott, mivel a vonzalom kétoldalú, Florentino Pérez egy olyan ajánlattal készül, amelyre Al-Kelaifi rábólinthat. A spanyol Mundo Deportivo információi szerint a királyiak 120 millió eurós ajánlattal készülnek Mbappé megszerzéséért, ami egy évvel szerződése lejárta előtt jelentősnek mondható.

Ebben az esetben felgyorsulhatnak az események, nem zárható ki, hogy Ronaldo és Messi még augusztusban öltheti magára ugyanazt a mezt. Ezzel kapcsolatban hétfőn okosabbak lehetünk: a spanyol Marca arról számolt be, hogy Mbappé hétfőn jelenti be, hogy marad-e Párizsban, vagy sem, függetlenül attól, hogy a tulajdonos makacsul ragaszkodik hozzá. Egyelőre.

Borítókép: Kylian Mbappe (EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON)

További tartalmak