Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Lukaku újra a Chelsea játékosa

Hivatalos: Lukaku újra a Chelsea játékosa

m4sport.hu
Az angol Chelsea bejelentette, hogy Romelu Lukaku "hazatért" a milánói Intertől, az induló szezonban újra a Chelsea mezét húzza magára. Ezzel a szezon második olyan igazolása valósult meg, amely 100 millió euró feletti.

A londoni Chelsea a Transfermarkt információi szerint 115 millió euróért vásárolta meg korábbi játékosát, a belga Romelu Lukakut, aki ezzel a nyári átigazolási időszak második legdrágább játékosa az angol Jack Grealish után, akit 117,5 millióért szerzett meg az Aston Villától a Manchester City.

Összességében viszont mégis minden idők legdrágább játékosának tekinthető a belga óriás, aki ezzel az igazolással Neymart előzte meg. A brazilért eddig klubváltásai alkalmával eddig összesen 310,2 millió eurót fizettek, a 28 éves támadó ezzel a 115-tel már 327,56 millió eurónál tart. A harmadik ezen a listán Cristiano Ronaldo, 230 millióval.

„Nagyon boldog vagyok és áldottnak érzem magam, hogy visszatérhetek ehhez a csodálatos klubhoz. Egy hosszú utazáson vagyok túl, hiszen egykor gyerekként jöttem ide, most érett férfiként térek vissza azzal a céllal hogy minél több trófeához segítsem a csapatot. A kapcsolatom a klubbal mindvégig mély maradt, mindig is sokat jelentett a számomra. Ahogyan a klub fejlődik, tökéletesen összhangban van az ambícióimmal. 28 évesen jöttem úgy, hogy közben megnyertem a Serie A-t. Úgy érzem, hogy ez a lehetőség a lehető legjobb pillanatban ért engem, remélem, hogy sok sikerben lesz részünk” – nyilatkozta a londoni klub honlapjának Lukaku.

Lukaku az Anderlechttől igazolt az angol élvonalba 2011-ben, és 2014-ig volt a Chelsea futballistája, ahol nem tudott gyökeret verni, csupán 15 meccsen lépett pályára. Kétszer is kölcsönadták, előbb a West Bromwich Albionnak, majd az Evertonnak, utóbbi 2014-ben megvásárolta, és ottani három éve alatt 110 meccsen 53-szor volt eredményes. Lukaku 2017 és 2019 között a Manchester Unitedet erősítette (66 mérkőzésen 28 gól), ahonnan tavalyelőtt szerződött az Interhez, amelynek színeiben kiválóan teljesített: 95 találkozón 64 alkalommal volt eredményes.

Utóbbihoz hasonló a mutatója belga válogatottként: a nemzeti együttesben 2010 óta játszik, és eddigi 98 meccsén 64-szer talált be az ellenfelek kapujába.

Borítókép: Romelu Lukaku (EPA/MATTEO BAZZI)

További tartalmak