Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy dobásra gyűjti a pénzt a Real Madrid?

Nagy dobásra gyűjti a pénzt a Real Madrid?

m4sport.hu
Egyre jobban sürgeti az idő a Real Madrid labdarúgócsapatát, amennyiben szeretne erősíteni keretén a nyári átigazolási időszakban.

A spanyol élvonalban július 1-jétől augusztus 31-ig tart a 2021-es nyári átigazolási időszak és az érkezőket tekintve a Real Madrid eddig kifejezetten passzívnak tűnik.

David Alabát ingyen szerezték meg a királyiak a Bayern Münchentől, rajta kívül csak az előző szezonban kölcsönben szereplő játékosok tértek vissza a csapathoz, mint Gareth Bale, Jesús Vallejo, Dani Ceballos és Luka Jovic.

Annak ellenére, hogy költekezésbe egyelőre nem kezdett a Real, több játékosát pénzzé tette: Raphaël Varane-t 40 millió euróért vásárolta meg a Manchester United, Sergio Ramos ingyen távozott a PSG-hez, de a bérköltségén sokat spórolhat a klub, Brahim Díaz az AC Milanhoz, Takefusa Kubo a Mallorcához igazolt kölcsönbe, a legfrissebb hírek szerint pedig Martin Ödegaard 35 millió euróért plusz bónuszokért kerül az Arsenalhoz.

Erling Haaland 2022 nyarán érkezhet Madridba (Fotó: EPA/FRIEDEMANN VOGEL)

Nem tudni, mire készül Florentino Pérez klubelnök, mivel rengeteg pénzt költ a csapat az új stadionjának megépítésére és a szigorú spanyol pénzügyi szabályozások sem teszik lehetőve, hogy bármekkora összeget költhessen egy-egy klub bevétel nélkül játékosokra, de könnyen elképzelhető, hogy egyetlen nagy igazolásra gyűjti a pénzt a madridi együttes. Ha így van, a jelenlegi játékospiacon két név jöhet szóba: Erling Haaland és Kylian Mbappé.

Sajtóhírek szerint a Real – amely a nyáron 200 millió eurót tud átigazolásokra szánni – első számú célja Mbappé megszerzése 160 millió euróért, majd 2022 nyarán érkezhet Haaland 70-90 millió euró körüli összegért.

Borítókép: (Fotó: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Az öt topliga legfiatalabbjai és korelnökei
A 2021/22-es szezon kezdetén megnéztük és összegyűjtöttük az angol, az olasz, a német, a spanyol és a francia bajnokság legfiatalabb, illetve legidősebb játékosát. Figyelem, feltörekvő tehetségekben és elképesztő eredménysorokban nem lesz hiány!
Külföldi futball