Musorujsag
Élő Eredmények
×

Mourinho a La Liga és a PL után a Serie A-ban is csúcstartó lett

Mourinho a La Liga és a PL után a Serie A-ban is csúcstartó lett

mti
Az angol és a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot követően vasárnap óta a Serie A-ban is gyorsasági rekorder José Mourinho a győzelmeket illetően.

Az AS Roma nyáron szerződtetett portugál szakvezetője 77. alkalommal ült Olaszországban bajnoki mérkőzésen a kispadon – 2008 és 2010 között az Internazionaléval aratott sikereket -, és az 50. győzelmét szerezte. Csapata a 2021/22-es idény nyitófordulójában otthon 3-1-re nyert a Fiorentina ellen.

Korábban egyetlen edzőnek sem jött össze ilyen gyorsan az 50 győzelem a Serie A-ban, amióta az 1994/95-ös idényben bevezették a hárompontos rendszert.

Az 58 éves tréner közösségi oldalán a sportstatisztikákkal foglalkozó brit Opta bejegyzéséhez – amelyben olaszországi rekordját emelték ki – annyit kommentált: “kérem, a negatív rekordjaimat ne mutassák, csak a jókat”.

Mourinho milánói időszaka előtt a Chelsea-nél, utána pedig a Real Madridnál dolgozott, a londoni klubnál 63, a spanyol együttesnél 62 mérkőzés alatt gyűjtötte be az 50 győzelmet, így a Premier League-ben és a La Ligában is ő tartja ezt a rekordot az edzők között.

Borítókép: José Mourinho (EPA/GIUSEPPE LAMI)

További tartalmak