Musorujsag
Élő Eredmények

Emberhátrányban rabolt pontot a Chelsea az Anfieldről a Premier League-ben

Emberhátrányban rabolt pontot a Chelsea az Anfieldről a Premier League-ben

m4sport.hu
A Manchester City labdarúgócsapata az Etihad Stadionban ütötte ki a gyengélkedő Arsenalt a Premier League szombati játéknapján – Mikel Arteta csapata még nem szerzett gólt a bajnokságban, és sorozatban harmadszor szenvedett vereséget. Győzött az Everton és a Leicester, hatalmasat küzdve, emberhátrányban ért el döntetlent a Chelsea a Liverpool otthonában a forduló rangadóján.

 

Először kapott gólt a Liverpool a 2021-2022-es szezonban: a 22. percben Kai Havertz fejelt gólt egy szöglet után, Reece James beadásából. A Chelsea-ben minden gólt más játékos szerzett eddig az idei szezonban.

A félidő vége előtt majdnem összejött az egyenlítés a hazaiaknak, hatalmas volt a tömörülés a Chelsea kapuja előtt, és James kézzel ért a kapuba tartó labdához. A videózás után büntetőt ítélt Anthony Taylor játékvezető, emellett kiállította a kezező hátvédet, Szalah pedig értékesítette a büntetőt (1-1).

Igazi rangadót láthattak a nézők, és a második játékrészben sem lassítottak a csapatok. Hasonlóan sokszor próbálkoztak kapura lövéssel a Liverpool játékosai, mint az első negyvenöt percben (összesen 13-szor).

Édouard Mendy kiválóan védett, és állta a lövéseket – a londoniak kapusa többször is bravúrral tudott hárítani. A 64. percben Romelu Lukakunak lehetősége volt, hogy újra vezetéshez juttassa a vendégeket, de egy blokkon elhalt a kísérlete. Jól állta a sarat az emberhátrányban védekező Chelsea, és Mateo Kovacic révén a 85. percben nagy gólhelyzete volt, de Alisson hárítani tudott.

Jürgen Klopp csapata emberelőnyben sem tudta feltörni a Chelsea védelmét, így 1-1-es döntetlennel ért véget a rangadó – Thomas Tuchel együttese pontot rabolt az Anfieldről.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chelsea FC (@chelseafc) által megosztott bejegyzés

A Manchester City 2015 óta veretlen a bajnokságban az Arsenallal szemben. A találkozót megelőzően adták át az Etihad Stadionnál a klub két korábbi kiválóságának, a spanyol David Silva és a belga Vincent Kompany szobrát. Már a hetedik percben vezetést szerzett a City, Ilkay Gündogan volt eredményes fejjel, majd Ferran Torres duplázta meg az előnyt. Granit Xhakát a 35. percben kiállította Martin Atkinson játékvezető, így emberhátrányba került az Arsenal, Jack Grealish előkészítését követően, a szünet előtt pedig még Gabriel Jesus is betalált.

A térfélcsere után folytatódott a manchesteri dominancia és Rodri szerzett távolról egy gyönyörű gólt. Az ötödik találatot végül Torres fejelte, aki a második gólját szerezte a találkozón. Magabiztos, 81-19%-os labdabirtoklással, és 25-1-es kapura lövési mutatóval 5-0-ra győzött a City.

A londoniak három meccs után nulla ponttal és 0-9-es gólkülönbséggel az utolsó helyen állnak a Premier League-ben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Manchester City (@mancity) által megosztott bejegyzés

Az Aston Vila az újonc Brentfordot fogadta, és már az első félidő elején kialakult a végeredmény, Ivan Toney szerzett vezetést a vendégeknek a hetedik percben, majd Emiliano Buendía egyenlített a tizenharmadikban. Pontosztozkodással ért véget a mérkőzés. Első idegenbeli győzelmét aratta az idei kiírásban az Everton – Rafael Benítez csapata a Brightonhoz látogatott.  Többet volt a labda a hazaiaknál, de Demarai Gray juttatta előnyhöz a vendégeket az első félidő hajrájában, ezt Dominic Calvert-Lewin duplázta meg büntetőből az ötvennyolcadik percben. Az Everton két győzelemmel és egy döntetlennel áll három forduló után.

Két nyeretlen csapat találkozott egymással a Newcastle-t a Southamptont fogadta. Az első félidőben nem született gól, a másodikban azonban négy is. Callum Wilson szerzett vezetést, erre Mohamed Elyounoussi válszolt, majd a mérkőzés hajrájában két találat is született. A 90. percben Allan Saint-Maximin juttatta újra előnyhöz a „szarkákat”, a legvégére maradt azonban a csattanó, James Ward-Prowse a 96. percben értékesítette a VAR által megítélt tizenegyest.

Egy büntetőt megítélt a Norwichnak a VAR, az egyenlítő gólját azonban érvénytelenítette a nyolcvanadik percben a Leicester ellen – Jamie Vardy juttatta előnyhöz a vendég Leicestert, de még a félidő előtt Teemu Pukki értékesített egy büntetőt, így döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok. Marc Albrighton pedig a hetvenhatodik percben, Vardy passzából eldöntötte a találkozót.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Leicester City (@lcfc) által megosztott bejegyzés

Michail Antonio passzolt Pablo Fornalshoz, aki megszerezte a vezetést a West Hamnek a Crystal Palace ellen. A vendégek kétszer is egyenlítettek Conor Gallagher révén, de a vezetést nem tudták megszerezni. Antonio eddig mind a három fordulóban betalált.

A játéknap eredményei
FC Liverpool-Chelsea 1-1
Aston Villa-Brentford 1-1 (1-1)
Brighton-Everton 0-2 (0-1)
Newcastle United-Southampton 2-2 (0-0)
Norwich City-Leicester City 1-2 (1-1)
West Ham United-Crystal Palace 2-2 (1-0)
Manchester City-Arsenal 5-0 (3-0)
vasárnap játsszák
Burnley-Leeds United 15.00
Tottenham Hotspur-Watford 15.00
Wolverhampton Wanderers-Manchester United 17.30

Borítókép: EPA/ANDREW YATES EDITORIAL

További tartalmak