Musorujsag
Élő Eredmények
×

Menedzsere elárulta, Nagy Ádám miért váltott csapatot

Menedzsere elárulta, Nagy Ádám miért váltott csapatot

m4sport.hu
Korábban már beszámoltunk arról, hogy a magyar válogatott középpályása, Nagy Ádám elhagyta a Bristol Cityt és az olasz Serie B-t jól kezdő Pisa csapatához igazolt.

Kövesdi Viktor, a 26 éves labdarúgó menedzsere az M4 Sport rendelkezésére állt és mesélt a nemzeti csapat alapemberének klubváltásáról.

„Ádám szeretett volna onnan eljönni (Bristol City), nem érezte igazán jól magát, sem a pályán, sem a pályán kívül. Az Európa-bajnokság előtt megbeszéltük, hogy szeretne váltani, célként az is megfogalmazódott, ha lehet, akkor menjünk vissza Olaszországba, de Spanyolország is ott volt az opciók között. Jöttek máshonnan is ajánlatok, végül az olasz lett a befutó” – beszélt a váltás fő okáról Kövesdi Viktor.

Az alapvető probléma az lett, hogy túl sok edzőváltás volt a Bristol Citynél, és nem mindegyik bízott úgy a magyar játékosban, mint első edzője, aki kifejezetten ragaszkodott hozzá. Végül leültek beszélni Nigel Pearsonnal, az utolsó edzőjével a Vörösbegyeknél és megegyeztek abban, ha Nagy is menni akar, talán mindenkinek jobb, ha csapatot keresnek neki.

Nagy Ádámnak Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is adott tanácsot a váltással kapcsolatban, ami végül sokat nyomott a játékos döntésénél.

„Ádám beszélt a szövetségi kapitánnyal, kikérte a véleményét, akitől megerősítést kapott. Ádámnak már amúgy is van egy komoly elképzelése arról, hogy milyen az olasz másodosztály, hisz éveket futballozott az országban. Beszéltünk arról, hogy a tempó talán kisebb lesz, mint a Championshipben, viszont más típusú futballról lesz szó, amit már nem kell tanulnia. Már tudja azokat a dolgokat, amiket Olaszországban egy középpályásnak kell, sőt, új szerepe is lesz, hiszen a klub kulcsjátékosként számít rá, ez a szerződéskötéskor kiderült” – mondta, miért esett végül Olaszországra és a Pisára a választás.

Borítókép: Nagy Ádám (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak