Musorujsag
Élő Eredmények

Ronaldo rekordot döntött, a franciák meglepetésre ikszeltek

Ronaldo rekordot döntött, a franciák meglepetésre ikszeltek

m4sport.hu/MTI
Ronaldo a 89. és a 96. percben szerzett találatával megszerezte a 3 pontot a luzitánoknak. Ráadásul az ötszörös aranylabdás a legtöbb gólt szerző válogatott-labdarúgóvá vált.

A franciák ellen meglepetésre vezetést szerzett Bosznia-Hercegovina Strasbourgban. A 36. percben Edin Dzeko szerzett gólt. A 40. percben azonban már egyenlítettek is a gallok. Antoine Griezmann – az Atlético Madrid régi-új igazolása – hátáról pattant a hálóba a játékszer, a játékvezető videózás után megadta a találatot.

A második félidő elején – az 51. percben – a franciák hátvédjét, Jules Koundét kiállította a játékvezető. Ennek ellenére a franciák kezdeményeztek a továbbiakban, újabb gól azonban már nem esett. Négy kör után ez már a második döntetlenje Franciaországnak.

Portugália sem állt fényesebben soros vb-selejtezőjén, Írország ellenében. Cristiano Ronaldo azonban – kihagyott tizenegyese után – a 89. és  96. percben szerzett góljaival megfordította az összecsapást.

Az ötszörös aranylabdás 180. válogatott fellépése volt a ma esti, ezzel beállította a spanyol Sergio Ramos csúcsát. Most már ők ketten holtversenyben a legtöbbet pályára lépő nemzeti válogatottak.

Egy másik rekordot pedig átadott a múltnak. A szerda esti vb-selejtezőn megszerezte válogatottbeli 110. és 111. gólját, amivel megelőzte az iráni Ali Daeit.

Eredmények:

Franciaország-Bosznia-Hercegovina 1-1
Portugália-Írország 2-1
Kazahsztán-Ukrajna 2-2
Dánia-Skócia 2-0
Feröer-szigetek-Izrael 0-4
Lettország-Gibraltár 3-1
Luxemburg-Azerbajdzsán 2-1
Málta-Ciprus 3-0
Moldova-Ausztria 0-2
Norvégia-Hollandia 1-1
Oroszország-Horvátország 0-0
Szlovénia-Szlovákia 1-1
Törökország-Montenegró 2-2

Borítókép: EPA/Christof Stache/Pool

További tartalmak