Musorujsag
Élő Eredmények

Szoboszlai lehet augusztus legjobb fiatalja a Bundesligában

Szoboszlai lehet augusztus legjobb fiatalja a Bundesligában

m4sport.hu
A német labdarúgó-bajnokság hivatalos honlapja Szoboszlai Dominikot is beválasztotta azon három játékos közé, akik közül kikerül az augusztus legjobb fiataljának járó díj.

Az RB Leipzig magyar válogatott középpályása hosszú sérülés után az első fordulóban még csak csereként lépett pályára, a második és a harmadik körben viszont kezdett a lipcsei csapatban. A Stuttgart ellen két pazar góllal duplázott, és őt választották a második forduló legjobbjának a Bundesliga honlapján. A 20 éves magyarral kapcsolatban a liga oldala megemlíti, hogy a góljai mellett 12 kapura lövésből vállalt részt, ötöt ő maga hajtott végre, hetet pedig előkészített.

A liga minden hónapban megválasztja a hónap legjobb fiatalját, Szoboszlai mellett a szintén lipcsei Mohamed Simakanra és a leverkuseni Mitchel Bakkerre lehet szavazni. A voksoláson nemcsak a szurkolók, hanem a klubok és a Bundesliga szakértői is részt vesznek, a drukkerek szavazatai 40, a kluboké és a szakértőké pedig 30-30 százalékban járulnak hozzá a végeredmény kialakulásához.

Szoboszlai Dominikra itt lehet szavazni > > >

A címért azok a játékosok versenghetnek, akik a szezon nyitányán fiatalabbak 23 évesnél, egyik korábbi idényben sem játszottak kezdőként Bundesliga-meccsen, összesen pedig legfeljebb 450 percet töltöttek a pályán a ligában az aktuális szezon előtt. Az idény végén az egyes hónapok győztesei közül kerül ki a bajnokság legjobb újonca.

Borítókép: Szoboszlai Domini (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

További tartalmak