Musorujsag
Élő Eredmények

Gulácsi Péter az RB Leipzig új csapatkapitánya

Gulácsi Péter az RB Leipzig új csapatkapitánya

m4sport.hu
Gulácsi Pétert választották a Bundesligában szereplő RB Leipzig új csapatkapitányának, miután Marcel Sabitzer a rivális Bayern Münchenhez távozott.

„Az első számú játékosunk az új kapitányunk” – áll a klub hivatalos honlapján, utalva ezzel Gulácsi mezszámára.

A magyar válogatott kapus 2015-ben érkezett a klubhoz, azóta 229 mérkőzésen szerepelt és korábban már csapatkapitány-helyettes volt.

Jesse Marsch vezetőedző csütörtök délután a teljes csapat előtt jelentette be, hogy az új kapitány Gulácsi, helyettesének Kevin Kamplt és a szintén magyar válogatott Willi Orbánt nevezte meg. Marcel Halstenberggel, Emil Forsberggel és Yussuf Poulsennel közösen ők hatan alkotják a csapattanácsot.

„Ez hatalmas megtiszteltetés és felelősség is egyben, de az elmúlt években is vezető szerepet töltöttem be a csapatban, mint csapatkapitány-helyettes. Most én vagyok a csapatkapitány, de a szerepem és a feladatom nem változott, mert más vezetők is vannak a csapatban, és együtt vállaljuk ezeket a kihívásokat. Szeretnék a tapasztalataimmal segíteni, hogy pozitívak és sikeres szezonunk legyen” – nyilatkozta Gulácsi a csapat hivatalos oldalának.

 

 

Borítókép: Gulácsi Péter (Fotó: MTI/EPA/Getty Images pool/Martin Rose)

További tartalmak