Musorujsag
Élő Eredmények

Pjanic: Messi sem értette, mi baja velem Koemannak

Pjanic: Messi sem értette, mi baja velem Koemannak

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A nyáron a Barcelonát elhagyó bosnyák labdarúgó egy interjúban elmondta, a teljes csapat, így az argentin zseni is értetlenül állt a mellőzése előtt.

Miralem Pjanic a nyáron egy csalódást keltő szezon után – a 2020/21-es idényben 19 bajnokin 619 perc jutott neki – hagyta el a katalánokat és igazolt a Besiktashoz.

A 31 éves bosnyák középpályás kapcsolata annyira rossz volt Ronald Koeman vezetőedzővel, ami még Lionel Messinek is feltűnt, s a hatszoros aranylabdás sokszor kérdezgette mellőzött társát.

„Koeman úgy bánt velem, amit rajtam kívül más sem értett, így Messi sem. Időről időre meg is kérdezte tőlem: »Miért nem enged játszani? Történt köztetek valami? « Egy játékosnak bizalom és magabiztosság kell, no meg egyenesség, hogy a képébe mondják, ha valami nem tetszik. Ő ezt nem tette meg. Ilyen még sosem történt velem a pályafutásom során.” – idézi a 102-szeres válogatott labdarúgót a Football Italia és a Marca.

„Maradhattam volna Barcelonában, de nem szerettem volna, ha továbbra is 15 évesként kezelnek, és elvesztegetek még egy évet, márpedig Koemannál ez várt volna rám. A Besiktas viszont nagyon akart engem, ezért választottam őket.”

Koeman persze felelt Pjanic kritikájára: „Azokban a játékrendszerekben, melyekben játszottunk, akadtak nála jobb középpályások, ezért nem kapott több lehetőséget.”

Így ha nem is optimális időben és módon, de a játékos megtudta, mi volt a mellőzésének oka.

Borítókép: EPA/Quique Garcia

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ronaldo máris rekordot döntött az MU-ban
Már első pályára lépése előtt megdöntött egy rekordot Cristiano Ronaldo a Manchester Unitednél: egy hét alatt 220 millió euró értékben vásároltak a portugál sztár 7-es számú mezéből.
Külföldi futball
Pelét továbbra is intenzív osztályon ápolják
Továbbra is az intenzív osztályon ápolják a háromszoros világbajnok labdarúgót, Pelét, akit múlt szombaton daganatos megbetegedés miatt operáltak meg egy Sao Pauló-i kórházban.
Külföldi futball
Agüero is abban a hiszemben élt, hogy elrendeződnek a dolgok Messi és a Barca között
Sergio Agüero idén nyáron szabadon igazolható játékosként Barcelonába szerződött, részben azért, hogy együtt játszhasson válogatottbeli csapattársával és barátjával, Lionel Messivel, ebből viszont, mint jól tudjuk, végül semmi sem lett. Az argentin támadó most egy rádióadásban árulta el, hogyan élte meg Messi barcelonai távozását.
Külföldi futball
Elváltak Dani Alves és a Sao Paulo útjai
A brazil labdarúgó-válogatottal a tokiói olimpián aranyérmet szerző Dani Alves a fizetése elmaradása miatt nem tért vissza a Sao Paulóhoz a válogatottól, a vezetőség pedig nem tolerálta ezt.
Külföldi futball