Musorujsag
Élő Eredmények

Ronaldo duplával tért vissza, az MU magabiztosan győzött

Ronaldo duplával tért vissza, az MU magabiztosan győzött

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A hazai pályán játszó Manchester United a visszatérő Cristiano Ronaldo vezérletével 4-1-re verte a Newcastle Unitedet a Premier League 4. fordulójának szombati játéknapján.

Ha valamit, hát Ronaldo manchesteri visszatérését biztosan izgatottan várták a labdarúgás szerelmesei, s nem is kellett csalódniuk: a Newcastle elleni bajnokin az ötszörös aranylabdás kezdőként kapott helyet a hazai pályán játszó MU-ban, s az első félidő ráadásában be is vette az ellenfél kapuját, így 12 év és 124 nap után volt újra eredményes a Premier League-ben – 2009 májusában a Manchester Citynek köszönte be.


A 36 éves és 218 napos Ronaldo a 2013 februárjában 39 évesen és 86 naposan eredményes Ryan Giggs óta a legidősebb United-játékos, aki gólt szerzett az angol élvonalban – Giggs mellett Paul Scholes az egyetlen MU-futballista, aki a portugál támadónál idősebb korában tudott gólt szerezni a csapatban.


Az 56. percben a Newcastle egyenlíteni tudott, de ez csak arra volt jó, hogy a feltüzeljék a vezérördögöt, CR ugyanis hat perc múlva újfent betalált, ezzel 2010 áprilisa óta a második legidősebb futballista, aki duplázni tudott a PL-ben – a Burnley korábbi játékosa, Graham Alexander 38 éves és 182 napos volt, mikor bevette a Hull kapuját.


Honfitársa sikerén felbuzdulva Bruno Fernandes is hintett egyet, méghozzá nem is akármilyet, a középpályás 21 méterről lőtte ki a jobb felsőt, a 92. percben pedig Jesse Lingard vitte be a kegyelemdöfést a Newcastle-nak.

Paul Pogba két gólpasszt adott a találkozón, így a szezonban már 7-nél jár – a United legendájának, Paul Scholesnak ennyi volt az egy idényben elért legtöbb asszisztja – a PL első négy fordulójában még egyetlen játékos sem jegyzett ennyit.

További érdekesség, hogy a francia középpályás az egyetlen PL-játékos, aki már a 10. gólpassznál tart a 2021-es évben.

Borítókép: EPA/PETER POWELL

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ronaldo máris rekordot döntött az MU-ban
Már első pályára lépése előtt megdöntött egy rekordot Cristiano Ronaldo a Manchester Unitednél: egy hét alatt 220 millió euró értékben vásároltak a portugál sztár 7-es számú mezéből.
Külföldi futball
Pelét továbbra is intenzív osztályon ápolják
Továbbra is az intenzív osztályon ápolják a háromszoros világbajnok labdarúgót, Pelét, akit múlt szombaton daganatos megbetegedés miatt operáltak meg egy Sao Pauló-i kórházban.
Külföldi futball
Agüero is abban a hiszemben élt, hogy elrendeződnek a dolgok Messi és a Barca között
Sergio Agüero idén nyáron szabadon igazolható játékosként Barcelonába szerződött, részben azért, hogy együtt játszhasson válogatottbeli csapattársával és barátjával, Lionel Messivel, ebből viszont, mint jól tudjuk, végül semmi sem lett. Az argentin támadó most egy rádióadásban árulta el, hogyan élte meg Messi barcelonai távozását.
Külföldi futball
Elváltak Dani Alves és a Sao Paulo útjai
A brazil labdarúgó-válogatottal a tokiói olimpián aranyérmet szerző Dani Alves a fizetése elmaradása miatt nem tért vissza a Sao Paulóhoz a válogatottól, a vezetőség pedig nem tolerálta ezt.
Külföldi futball
Brutális aláírási bónuszt és fizetést kaphat Mbappé a Realtól
Az ABC című spanyol lap szerint a Real Madrid labdarúgócsapata úgy számol, 60-80 millió euró közötti aláírási bónusszal és évi nettó 30 milliós eurós fizetéssel tudja a spanyol fővárosba csábítani Kylian Mbappét, aki azonban így is feleannyiba fájna a királyiaknak, mint most nyáron került volna.
Külföldi futball