Musorujsag
Élő Eredmények

Emlékezetesre sikerült Hahn János debütálása a DAC-ban – videó

m4sport.hu
A dunaszerdahelyi DAC hazai pályán 1–1-et játszott a Slovan Bratislavával a szlovák labdarúgó-bajnokság rangadóján, a meccsnek Schäfer András és Hahn János révén két magyar főszereplője volt.

Az NB I. gólkirályaként Paksról Dunaszerdahelyre igazolt Hahn János az 58. percben állt be csereként a hazaiaknál, egy perccel később, harmadik labdaérintéséből be is talált, a videobíró azonban még a visszajátszásból is nehezen megállapítható les miatt érvénytelenítette a gólt – jogosan.

A DAC-ban kezdőként pályára lépő Schäfer András a 72. percben bombagóllal szerzett vezetést, a magyar válogatott játékos így már három gólnál és két gólpassznál tart a szezonban. Más kérdés, hogy a Slovan két perc múlva egyenlített, az eredmény pedig már nem is változott a mérkőzés végéig.

Pedig változhatott volna, hiszen Hahn János a 91. percben elesett a pozsonyiak tizenhatosán belül, és a játékvezető elsőre ugyan továbbot intett, a videobíró azonban jelzett, hogy szabálytalanság történhetett. A visszajátszás alapján valóban úgy tűnt, hogy szabálytalankodtak a magyar csatárral szemben, a VAR-szobában ülők azonban nem tudtak dönteni, az esetet a játékvezető is többször megnézte a pálya szélén, végül összesen hétperces(!) videózás után nem ítélt büntetőt.

A találkozó így 1–1-es döntetlennel zárult, hét fordulót követően a DAC a tabella hatodik helyén áll. Az éllovas Slovan először vesztett pontot a szezonban.

A meccs összefoglalója:

További tartalmak