Musorujsag
Élő Eredmények

Alig tért vissza Ronaldo a Unitedhez, máris hatással van csapattársaira

Alig tért vissza Ronaldo a Unitedhez, máris hatással van csapattársaira

m4sport.hu/Marca | Szerző: Romao André
Nem akárhogy tért vissza Cristiano Ronaldo a Manchester Unitedhez. A portugál klasszis 12 évvel ezelőtt hagyta el a Vörös Ördögöket a Real Madrid kedvéért, most az átigazolási időszak utolsó napján jelentették be, hogy újra az angol csapatot erősíti. Első meccsén a Newcastle ellen 4-1-re megnyert bajnokin egy duplával jelezte, hogy még mindig otthonosan mozog az Old Traffordban.

Szombaton tucatnyi esztendő után újra magára húzhatta a Manchester United mezét Cristiano Ronaldo. Új korszaka a csapatban nem is kezdődhetett volna jobban, hiszen a Newcastle elleni bajnokin ő nyitotta meg a gólok sorát, bő egy óra után pedig újra betalált a Szarkák hálójába. A csapat magabiztos győzelmet aratott és jelenleg vezeti a Premier League-et.

Ronaldo hatása azonnal megmutatkozott a pályán, de mint kiderült, bár még tán meg sem melegedett a számára jól ismert angol városban, már a gyepen kívül is érzékelhető jelenlétének jótékony hatása az öltözőben és még azon is túl.

Lee Grant, a Vörös Ördögök harmadik számú kapusa a Talk Sportnak adott egy interjút, amelyben elmesélte, hogy az egész keret igazi példaképként tekint a 36 éves portugálra, nem csupán azért, amilyen labdarúgó, hanem azért is, hogy mennyire vigyáz, hogy mindig tökéletes állapotban legyen a teste. Ehhez számára ennek a napi rutinnak a táplálkozás is részét képezi.

Grant elmondta, hogy a Newcastle elleni mérkőzés előtt a pénteki közös vacsorán gyakorlatilag a teljes csapat azt figyelte, mit eszik a portugál klasszis.

„Pénteken este történt a hotelben. Ahogyan az megszokott és köztudott, amikor megvacsorázik a csapat, akkor utána normális esetben még bedobunk egy-egy desszertet. Megeszel egy almás pitét, esetleg egy brownie-t vagy bármit, ami jól esne” – kezdte a manchesteriek kapusa.

Ezúttal viszont teljesen mást tapasztalt, ráadásul megdöbbentette, hogy az egész csapat hasonlóan reagált: senki nem nyúlt a desszertekhez.

„Egyetlen játékos sem nyúlt a pitékhez vagy a különböző finomságokhoz. Mindenki csak ült, míg az egyik srác megszólalt: ’mi van Cristiano tányérján?’. Abban a pillanatban úrrá lett mindenkin a kíváncsiság és azt nézte, mit eszik a portugál. Csak néztük és azt láttuk, hogy a létező legtisztább és legegészségesebb tányér tárul elénk, amit csak elképzelhetsz. Mulatságosnak találtam, hogy ezek után egyetlen olyan játékost sem láttam, aki megette volna azt a szemetet, amit elé raktak” – magyarázta vigyorogva a kapus.

Az étkezési szokásai mellett máshogy is megmutatkozott, hogy mekkora vezéregyéniség a visszatérő portugál. Grant elmondta, hogy aznap este a közös vacsorát követően, majd a győztes meccs után is tartott Cristiano Ronaldo egy beszédet, amelyek alapján egyértelműen kiderült Grant számára, hogy kora, tapasztalata és eredményei ellenére is mennyire alázatos labdarúgó és ember új csapattársa.

„A mérkőzés előtt és után is tartott egy beszédet, ami számomra nagyon érdekes volt. Azt gondolom, hogy tökéletesen demonstrálja azt, amit mi mindannyian jól tudtunk, hogy nagyon vissza akart jönni ide. Hihetetlenül izgatott volt a lehetőség miatt, hogy visszatérhet és a klubért játszhat. Elképesztő, hogy mennyire alázatos a Manchester United szurkolóival és a klubhoz kötődő személyekkel szemben. Ő egy globális megasztár, akit teljesen elvarázsolt a tudat, hogy visszatérhet ide” – zárta szavait Grant a portugálról.

Borítókép: Cristiano Ronaldo (Fotó: EPA/PETER POWELL)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ronaldo máris rekordot döntött az MU-ban
Már első pályára lépése előtt megdöntött egy rekordot Cristiano Ronaldo a Manchester Unitednél: egy hét alatt 220 millió euró értékben vásároltak a portugál sztár 7-es számú mezéből.
Külföldi futball