Musorujsag
Élő Eredmények

Vinícius Júniorból előjött a gyilkos ösztön Ancelotti kezei alatt

Vinícius Júniorból előjött a gyilkos ösztön Ancelotti kezei alatt

m4sport.hu/Marca | Romao André
Thibaut Courtois, a Real Madrid belga kapusa a királyiak brazil támadóját, Vinícius Júniort dicséri, aki véleménye szerint ebben a szezonban a csapat egyik meghatározó játékosa lehet.

A „gyilkos ösztönnel” megáldott Vinícius új karaktert adott a Real Madridnak, véli a klub belga kapusa, Courtois. Mindenképpen szembetűnő, hogy az elmúlt évekhez képest mekkorát fejlődött a brazil szélső.

Karin Benzemával egyetemben a madridiak legeredményesebb játékosa. A kimagaslóan kezdő francia mellett Vinícius négy bajnokin négyszer volt eredményes. A nyáron kinevezett rutinos olasz edző, Carlo Ancelotti a jelek szerint képes volt belőle kihozni a legjobbat, ezt Courtois is megerősítette.

„Idén sokkal nyugodtabb a döntő pillanatokban. Korábban, amikor nagy helyzetbe került annyira izgatott volt, hogy végül el is hibázta a lehetőséget. Most, ha a szembekerül a kapussal, berúgja” – mondta csapattársáról a belga kapus, akit egyáltalán nem lep meg a brazil formája.

A Real Madrid 2018 nyarán vásárolta meg Viníciust, akit akkoriban hatalmas tehetségnek kiáltottak ki, de Spanyolországban igazából sosem jött ki, mire is képes. Ugyanakkor Courtois biztos volt abban, hogy előbb vagy utóbb előtérbe kerül, mekkora játékos a még mindig csak 21 éves brazil.

“Még mindig fiatal, rengeteg év áll még előtte, hogy folyamatosan javuljon. Az edzéseken mindig jól teljesít, de akkor, amikor belekerülsz egy olyan spirálba, hogy képtelen vagy gólt szerezni, nagyon meg tudja bolygatni a fejedet” – magyarázta a 29 éves kapus.

A madridiak reményei szerint kitisztult a brazil feje és képes tartani szezoneleji remek formáját, hiszen nagyban neki is köszönhető, hogy Ancelotti irányítása alatt a bajnokságban négy meccsen tizenhárom gólt szerzett a csapat és a La Liga élén áll.

Arra már kevésbé büszke Courtois, hogy mindeközben hatszor kellett maga mögé nyúlnia. Az elmúlt szezonokban Zinedine Zidane irányítása alatt, komoly hangsúlyt kapott a védekezés, aminek köszönhetően nehéz volt bevenni Real kapuját. A belga reméli, hogy újra sikerül felhúzni egy, az ellenfelek számára áthatolhatatlan falat, ahogyan korábban.

„Tanulmányoznunk kell, hogyan javulhatunk abban, hogy az ellenfeleknek kevesebb lehetősége legyen. Az nagyon jó, hogy sok gólt szerzünk, de meg kell találnunk az egyensúlyt a védekezésben is” – figyelmeztetett a kapus.

Courtois a 2019/20-as szezonban megkapta a La Liga legjobb kapusának járó Zamora-díjat. Abban az évben csak 20 gólt kapott, 18-szor érintetlen maradt a hálója. Az elmúlt bajnoki évre sem panaszkodhat, hiszen 28 gólt kapott és 17-szer sikerült lenulláznia az ellenfeleket.

Borítókép: Vinicius Jr (Fotó: EPA/Emilio Naranjo)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek