Musorujsag
Élő Eredmények

Kemény kritika érte a PSG-t Sergio Ramos szerződtetése miatt

Kemény kritika érte a PSG-t Sergio Ramos szerződtetése miatt

m4sport.hu/Marca | Romao André
Magabiztosan menetel a francia bajnokságban a Paris Saint-Germain, pedig igazán még be sem vetette egyik legnagyobb fegyverét, Lionel Messit, aki eddig csak 25 percet szerepelt a párizsiak mezében a Reins ellen. Az argentin mellett van még a klubnak egy másik nehézbombázója, akitől sokat remélnének a francia fővárosban, de sérülése miatt még egy percet sem élvezhették játékát a csapat szurkolói.

Jerome Rothen, a PSG korábbi középpályása – 2004 és 2009 között – kemény kritikát fogalmazott meg a spanyol védő leigazolásával kapcsolatban. Úgy véli, hogy a Real-legenda leigazolása nem volt jó döntés a klub vezetésétől.

“Amióta megérkezett, kezelésekre jár. A vádlisérülés egy olyan játékos esetében, aki karrierje végén jár, borzalmasan kellemetlen, mert nem nagyon lehet megfelelően kezelni. Amikor egy játékos magas tempót diktál a meccseken vagy az edzéseken, bármelyik pillanatban megtörténhet, hogy egyszer csak le kell állnia” – mondta Rothen az RMC Rádiónak.

“Amikor elérsz egy bizonyos kort, akkor folyamatosan játékban kell maradnod, hogy képes légy a legjobbadat kihozni. Viszont ezt hogy fogod megoldani egy ilyen sérüléssel? Amikor megérkezett, mindannyian azt gondoltuk, hogy az aurájának köszönhetően meg fogja változtatni a csapat mentalitását az öltözőben. Ehhez viszont a pályán is támogatnia kellene a többieket. Így azt kell mondanom, hogy haszontalan a jelenléte”- mondta ki köntörfalazás nélkül a 43 éves Rothen.

A védelem közepén jó játékosai vannak a Paris Saint-Germainnek, hiszen Kimpembe és Marquinhos is ott szerepel. Az ex-párizsi véleménye szerint velük szemben sem tisztességes a jelenlegi helyzet.

“Képzeld magad Kimpembe és Marquinhos helyébe. Amennyiben az egyéni kvalitásaikat nézzük, ők vajon tényleg rosszabbak Sergio Ramosnál? A válasz szerintem egészen egyértelmű: nem. Most az a benyomásom, hogy Sergio Ramos szerződtetése egy rossz ötlet volt” – vonta le a következtetést a tizenháromszoros válogatott középpályás.

Mindezt azok után nyilatkozta Rothen, miután a PSG megerősítette, hogy a spanyol védő sérülése kiújult, ezért még nem tudni, mikor állhat az edző Maurício Pochettino rendelkezésére. Ramos utoljára május 5-én lépett pályára tétmeccsen, a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-elődöntőn (az angol csapat 2-0-ra nyert), de ha a teljes 2021-es évet nézzük, több mérkőzésről hiányzott, mint amennyin játszott.

Borítókép: Sergio Ramos és Lionel Messi köszöntése a PSG–Strasbourg meccs előtt (Fotó: EPA/Christophe Petit Tesson)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek